autor:

» » Aluaturi si Foietaje

CORNULETE CU SMANTANA SI RAHAT

Autor: Caravan Beatrice (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caravan Beatrice (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
300gr faina, 200gr smantana, 200gr unt, sare, rahat, zahar pudra.

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne pe o planseta, iar la mijloc se pune untul taiat bucatele, smantana, sarea. Se framanta un aluat care se da la rece o noapte. Se intinde o foaie, care se taie in patrate cu latura de cate 4 cm, iar la mijloc se pune o bucatica de rahat. Se rasucesc incepand cu un colt al patratului. Se coc la foc potrivit si se dau fierbinti prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULETE CU SMANTANA SI RAHAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 300gr faina
  • 200gr smantana
  • 200gr unt
  • sare
  • rahat
  • zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine simpla frumos impletita