autor:

Maria Namoloiu

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete cu sunca si cascaval

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
100g smantana, 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval, sare, piper, 1 ou, (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica - o tava mare, dar nu chiar ca tava de aragaz, respectiv 25 de bucati)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca smantana e foarte groasa se mai adauga putina apa). Se lasa aluatul 10-15 minute la frigider.
100g de sunca de Praga (se poate pune jumate sunca, jumate costita) se taie cubulete. 100g cascaval se rade mic peste, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine. Aluatul se intinde subtire si se taie rondele cu un pahar cu gura mare. Se pune pe fiecare cerculet putin amestec de sunca si cascaval, se ruleaza si se arcuieste. Se pun cornuletele in tava, se ung cu galbenus de ou si se bag in cuptorul incins circa 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    MMMMM CE MA INCANTA!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Ce bine arata!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 100g smantana
  • 200g faina
  • 100g sunca de Praga
  • 100g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica - o tava mare
  • dar nu chiar ca tava de aragaz
  • respectiv 25 de bucati)

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

34 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza si ciuperci