autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete de post

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
o cana de bors, o cana de ulei sau 1/2 margarina si 1/2 ulei, drojdie cat o nuca, un varf de sare, faina cat cuprinde, 0,500 g rahat, zahar pudra si vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron pregatim aluatul amestecand borsul cu drojdia , uleiul, sarea si faina se framanta pana obtinem un aluat potrivit nu prea tare.
Se va lasa o jumatate de ora la crescut apoi se intinde foi circulare care le vom taia cu ruleta in raze pe partea mai lata se aseaza batonase subtiri de rahat si se ruleaza spre varf. Cornuletele le vom aseza in tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Cornuletele se coc la foc rapid. dupa ce le scoatem din cuptor vor fi pudrate cu zahar pudra in care se amesteca si zahar vanilat pentru aroma.
Sunt delicioase si nu contin grasimi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

43 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 1 comentariu

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    MMm ce bune trebuie sa fi fost! Vreau si eu

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • o cana de bors
  • o cana de ulei sau 1/2 margarina si 1/2 ulei
  • drojdie cat o nuca
  • un varf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 0,500 g rahat
  • zahar pudra si vanilie

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

MMm ce bune trebuie sa fi fost! Vreau si eu

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen