autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Aluaturi si Foietaje

Cornulete de post

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
o cana de bors, o cana de ulei sau 1/2 margarina si 1/2 ulei, drojdie cat o nuca, un varf de sare, faina cat cuprinde, 0,500 g rahat, zahar pudra si vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron pregatim aluatul amestecand borsul cu drojdia , uleiul, sarea si faina se framanta pana obtinem un aluat potrivit nu prea tare.
Se va lasa o jumatate de ora la crescut apoi se intinde foi circulare care le vom taia cu ruleta in raze pe partea mai lata se aseaza batonase subtiri de rahat si se ruleaza spre varf. Cornuletele le vom aseza in tava de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Cornuletele se coc la foc rapid. dupa ce le scoatem din cuptor vor fi pudrate cu zahar pudra in care se amesteca si zahar vanilat pentru aroma.
Sunt delicioase si nu contin grasimi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu gem&nuca de post

Cornulete cu gem&nuca de post

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut 1h. Se imparte aluatul in

42 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Cornulete cu cocos si nuca de post

Cornulete cu cocos si nuca de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se

2 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    MMm ce bune trebuie sa fi fost! Vreau si eu

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • o cana de bors
  • o cana de ulei sau 1/2 margarina si 1/2 ulei
  • drojdie cat o nuca
  • un varf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 0,500 g rahat
  • zahar pudra si vanilie

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

MMm ce bune trebuie sa fi fost! Vreau si eu

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Supa de tascute