Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde adaugam 1 ou intreg, zaharul, coaja rasa de lamaie, vanilia/romul, sarea, drojdia diluata cu 2-3 linguri de lapte caldut. Incepem sa framantam, adaugand laptele putin cate putin (nu e obligatoriu sa-l incorporam pe tot), apoi uleiul, astfel incat sa obtinem un aluat care sa nu ni se mai lipeasca de maini.
Lasam sa creasca aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.Intre timp pregatim umplutura astfel: intr-un castron amestecam dulceata cu nuca macinata.
Intindem aluatul crescut in cate o foaie cu grosimea de 2-3 mm pe care o portionam in 8 triunghiuri.
Punem la baza fiecarui triunghi cam jumatate de lingurita cu umplutura pregatita si impachetam. Le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt iar cand suntem gata cu toate, le ungem cu ou (batem un ou intreg) si presaram peste ele zahar tos.
Bagam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu cca 30 minute pana se rumenesc.
Pofta buna!!!
PS : din aluatul rezultat umpleti 2 tavi de aragaz

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii