Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 25 g zahar
  • 4 g sare
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 180 ml lapte caldut
  • 25 g unt moale
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 25 g faina
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 10 g unt
  • 40 g cicolata neagra

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele,se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.

Aluatul se imparte in 12 bucati ,se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.Se ung cu ou batut si putin lapte.Se coc la 200 grade C-10 minute,apoi cu 180 °C-15-20 minute.

Crema:

Intr-o craticioara se amesteca cele 3 galbenusuri cu jumatate de cantitate din zahar(pana se topeste zaharul in totalitate).Se adauga faina putin cate putin amestecand continuu cu telul.Se adauga apoi laptele si restul de zahar si zaharul vanilat.Se pune pe foc mic amestecand continuu,pana obtineti o crema de consistenta unei smantani.Opriti focul si adaugati untul.Din crema optinuta turnati jumatate din cantitate in alt vas si amestecati cu cele 40 g de ciocolata.Dupa ce s-au copt cornurile si s-au racit se umplu cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise