autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata

Autor: Florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:, 300 g faina, 25 g zahar, 4 g sare, 5 g drojdie uscata, 1 ou, 180 ml lapte caldut, 25 g unt moale, Pentru crema:, 3 galbenusuri, 25 g faina, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 250 ml lapte, 10 g unt, 40 g cicolata neagra

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele,se framanta bine apoi se lasa la dospit o ora.
Aluatul se imparte in 12 bucati ,se intinde fiecare bucata si se ruleaza pe forme.Se ung cu ou batut si putin lapte.Se coc la 200 grade C-10 minute,apoi cu 180 °C-15-20 minute.
Crema:
Intr-o craticioara se amesteca cele 3 galbenusuri cu jumatate de cantitate din zahar(pana se topeste zaharul in totalitate).Se adauga faina putin cate putin amestecand continuu cu telul.Se adauga apoi laptele si restul de zahar si zaharul vanilat.Se pune pe foc mic amestecand continuu,pana obtineti o crema de consistenta unei smantani.Opriti focul si adaugati untul.Din crema optinuta turnati jumatate din cantitate in alt vas si amestecati cu cele 40 g de ciocolata.Dupa ce s-au copt cornurile si s-au racit se umplu cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Ftir maa sabanekh

Ftir maa sabanekh

Aluatul:se pune peste drojie putin lapte caldut,putina sare si foarte putin zahar,se amesteca pana

8 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se amesteca oul,uleiul,smintina,sarea,apoi se pune faina cit cere aluatul ca sa rezulte o coca ce

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florentina Heriak , 12 octombrie 2014

    sunt foarte bune

  • Fara foto

    Rodica Codila , 13 septembrie 2014

    am forme confectionate

  • Fara foto

    Anca Popian , 27 iunie 2014

    am lipit 2linguri si am infasurat pe ele aluatul dar grija mare nu prea strans

    • Fara foto

      Stefan Luminita , 26 iunie 2014

      si formele de unde sa le luam

    • Fara foto

      Miclaus Roxana , 30 mai 2014

      ce fel de forme si de unde le cumparam pt k vreau si eu

    • Fara foto

      Doringa Mariana , 09 aprilie 2014

      eu le fac in baie de ulei !

    • Yannuka

      Yannuka (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

      Sunt preferatele mele inca din copilarie!Foarte bune!Merita incercate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 25 g zahar
  • 4 g sare
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 180 ml lapte caldut
  • 25 g unt moale
  • Pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 25 g faina
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 10 g unt
  • 40 g cicolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina
Prajitura cu fructe si crema de vanilie

Prajitura cu fructe si crema de vanilie

Blatul: Freci spuma untul inmuiat la temperatura camerei,cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugi treptat

7 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Rulouri cu bacon si pastai

Rulouri cu bacon si pastai

Pastaile se fierb in apa cu sare.Se scurg bine de apa si se ruleaza cu bacon.Se presara sare si piper.Intr-o

2 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada cu frisca si kiwi

Rulada cu frisca si kiwi

Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu sarea.Bati albusurile spuma,pui zaharul lingura

5 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Yannuka

Yannuka (Chef de cuisine)

Sunt preferatele mele inca din copilarie!Foarte bune!Merita incercate!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia