Drojdia impreuna cu putin lapte caldut,zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce alatul se desprinde de pe maini.Se lasa la 'odihna' o ora.
Preparam fondantul:curatam merele la taiem patratele si impreuna cu zaharul le punem foc pentru a le carameliza,apoi turnam si apa si le lasam pe foc pana ce merele absorb toata apa,api le mixam pana se fac pireu.Lasam la racit.
Separat topim untul si dupa ce so racit adaugam restul ingredientelor si amestecam bine pana devine pasta,adaugam si pireul de mere si le punem la foc cam 10 min amestecand incontinuu...lasam crema sa se raceasca.
Aluatul il impartim in 14 sau in mai mult depinde de marimea care doresti sa iasa cornul(eu am impartit aluatul in 16),si presari faina pe masa si intinzi aluatul in forma dreptunghiulara,apoi jumatate din 'dreptunghi' il lasi intreg si jumatate il tai in fasi(pozele o sa clarifice)pui crema in jumatatea intreaga si apoi impachetezi.Cornurile se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie le ungem cu un amestec in ou+lapte+coaja de lamai+portcala si presarm putin zahar,le mai lasam 20 min si apoi le bagam la cuptor.-
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii