autor:

Michelle

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cornuri cu fondant de mere

Autor: Michelle (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Michelle (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
Pentru cornuri:, -500 g faina, -20 g drojdie, -70 g zahar, -260g lapte, -50 g unt, -sare, -1 ou, , Pentru fondant:, -200 gr mere curatate si taiate cubulete, -2 oua, -20 gr zahar, -60 ml smantana, -1 plic zahar vanilat, -15 gr amidon de cartofi sau porumb (se poate inlocui cu 3 ling de gris), -60 gr unt, -100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Drojdia impreuna cu putin lapte caldut,zahar si faina se amesteca si se lasa la dospit..cand a crescut se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce alatul se desprinde de pe maini.Se lasa la 'odihna' o ora.



Preparam fondantul:curatam merele la taiem patratele si impreuna cu zaharul le punem foc pentru a le carameliza,apoi turnam si apa si le lasam pe foc pana ce merele absorb toata apa,api le mixam pana se fac pireu.Lasam la racit.



Separat topim untul si dupa ce so racit adaugam restul ingredientelor si amestecam bine pana devine pasta,adaugam si pireul de mere si le punem la foc cam 10 min amestecand incontinuu...lasam crema sa se raceasca.



Aluatul il impartim in 14 sau in mai mult depinde de marimea care doresti sa iasa cornul(eu am impartit aluatul in 16),si presari faina pe masa si intinzi aluatul in forma dreptunghiulara,apoi jumatate din 'dreptunghi' il lasi intreg si jumatate il tai in fasi(pozele o sa clarifice)pui crema in jumatatea intreaga si apoi impachetezi.Cornurile se aseaza in tava unsa sau tapetata cu hartie le ungem cu un amestec in ou+lapte+coaja de lamai+portcala si presarm putin zahar,le mai lasam 20 min si apoi le bagam la cuptor.-
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu fondant de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Prajitura cu nuca de cocos a la Laura S.

Din ingredientele(tava mijlocie) pt. blat se prepara un aluat.care,atunci cind luam cu lingura se

26 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Laptele se toarna intr-un castron, se amesteca cu 2 linguri zahar si se presara drojdia farimitata

19 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    Sunt foarte bune. Eu am facut prima data cu branza dar am incercat si cu mere, sunt delicioase!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 17 noiembrie 2014

    eu nu stiu ca in umpluturi cu mere sa se puna oua. in umplutura de branza, cartofi, varza , carne, in aceste umpluturi se pun oua . deci , asa cum si zici, sunt ptr uns.

  • Fara foto

    Rodica Lavric , 13 septembrie 2014

    va rog sa-mi spuneti se pune si ouale in compozitia de umplutura sau sunt pt uns multumesc

  • Fara foto

    Ciucu Ecaterina , 12 septembrie 2014

    ff bune

    • Fara foto

      Cota Vasile , 01 aprilie 2014

      si eu am mancat. sunt foarte bune.

    • Fara foto

      Eva Kovacs , 26 martie 2014

      mi piace

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      ft bune si frumoase,am salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Arata tare bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Frumos, gustos, aratos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru cornuri:
  • -500 g faina
  • -20 g drojdie
  • -70 g zahar
  • -260g lapte
  • -50 g unt
  • -sare
  • -1 ou
  • Pentru fondant:
  • -200 gr mere curatate si taiate cubulete
  • -2 oua
  • -20 gr zahar
  • -60 ml smantana
  • -1 plic zahar vanilat
  • -15 gr amidon de cartofi sau porumb (se poate inlocui cu 3 ling de gris)
  • -60 gr unt
  • -100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Michelle
PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

PRAJITURA INSIROPATA DE GRIS

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Fursecuri

Fursecuri

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie,

6 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Curatim si spalam ciupercile ,le tocam.Calim ceapa,si razuim morcovul.Dupa ce ceapa e sticloasa adaugam

7 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

vera (Chef de cuisine)

ft bune si frumoase,am salvat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornuri cu gem de capsuni