autor:

paduraru alina

» » Aluaturi si Foietaje

Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai

Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paduraru alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2011

Ingrediente
pentru aluat:1 cana untura topita4 cani cu faina1 ou+1 galbenus2 linguri cu zahar1 cub drojdie de bere1 cana lapte dulce, , pentru umplutura:, * 5 linguri marmelada * 10 nuci tocate* coaja de lamaie,, * esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

12 voturi

Mod de preparare

1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare.
2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut - in care s-a inmuiat drojdia de bere.
3. Amestecul obtinut se va framanta cu mana, iar dupa ce este bine omogenizat se va da la dospit- intr-un loc cald cca o ora.
4. Dupa ce a crescut aluatul, il vom imparti intinde sub forma de sul si il vom imparti in cca 8 parti; fiecare din aceste bucati de aluat se va intinde cu ajutorul sucitorului, apoi se va taia in 4; pe bucatile de aluat obtinute - pe colt se pune o lingurita din amestecul de marmelada+ nuci+coaja lamaie+ esenta rom, apoi se ruleaza sub forma de corn. Asa se procedeaza pana terminam tot aluatul.
5. Asezam cornnurile pe o tava tapetata doar cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou- si, optional, putem sa le presaram cu mac sau zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu marmelada -pentru ceai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FLOARE DE CAMP

FLOARE DE CAMP

Se intind trei discuri egale . Peste primul disc se presara parmezan ras si felii subtiri de sunca

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare

Paine fara framantare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o

10 voturi    7 comentarii
24h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Cornurile tale sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Mmmmmmm, ce bune!

  • paduraru alina

    paduraru alina (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    mersi frumos monik!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

      deliciosi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

12 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:1 cana untura topita4 cani cu faina1 ou+1 galbenus2 linguri cu zahar1 cub drojdie de bere1 cana lapte dulce
  • pentru umplutura:
  • * 5 linguri marmelada * 10 nuci tocate* coaja de lamaie,
  • * esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de paduraru alina
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi
mar copt cu nuca si amaretto

mar copt cu nuca si amaretto

1. Spalam bine merele, apoi cu ajutorul unui cutit ( sau a unui aparat special ) scoatem miezul si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cornurile tale sunt o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle si painici