Cornuri rasucite cu mere

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Cornuri rasucite cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 700-800 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 10 gr drojdie
  • Umplutura:
  • 12-15 mere
  • zahar,scortisoara

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingrediente pe care apoi il lasam sa se odihneasca 50-60 min.

Merele se curata,se taie in cubulete si se pun pe foc impreuna cu zaharul sa se inmoaie.Le lasam sa se raceasca ,le scurgem de eventuala zeama ramasa si apoi le condimentam cu scortisoara macinata.

Alautul se intinde in foi pe care le taiem in triunghi cu laturile de aprox 12 cm.Crestam apoi pe langa 2 dintre laturi de 2 ori insa nu pana in varful triunghiului.Pe mijloc asezam o lingura de mere si apoi intoarcem cele 2 colturi unul peste altul pentru acoperi umplutura.Asezam cornurile in tava de copt si le dam la cuptor 35 min sau pana se coc.

Se pudreaza cu zahar inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise