Ingrediente
Aluat:, , 600 g de făină, 1 lingură de miere, 2 gălbenuşuri, Coaja de la o lămâie, 1 fiolă de esentă de vanilie, 60 g de unt, Sare, 30 g de drojdie proaspătă, 250-300 ml de lapte călduţ, , Pentru uns:, 50 g de unt, 2 linguriţe de scorţişoară, 3 linguri de zahăr, , Pentru umplutură:, 500-1000 g de brânză de vaci, Zahăr după gust, Stafide(un pumn), 1 fiolă de esenţă de rom, 2 ouă întregi, 1 ou de uns, decor la dorinţă
Dificultate: Medie | Timp: 3h
17 voturi
Mod de preparare
într-un castron acoperit să crească până îşi dublează volumul(cam 1 oră).
Între timp, ne pregătim cremele de uns, separat.
Frământăm să scoatem aerul, împărţim în două. Întindem un dreptunghi cu grosimea de 1 cm, pe blatul presărat cu făină. Ungem foaia cu amestecul format din unt+zahăr+scorţişoară. Rulăm, facem 2 suluri, le tăiem pe lung cu un cuţit ascuţit, apoi le adunăm şi le unim ca pe un fel de covrig. Punem în tava rotundă unsă cu unsoare.
A doua parte se întinde tot aşa, dar un dreptunghi mai lung şi mai subţire. Se unge cu crema de brânză şi se rulează. Se înconjoară „covrigul” aşezat în mijlocul formei. Se fac nişte tăieturi în rulou. Se lasă vreo 15 minute să crească, apoi se unge cu gălbenuş bătut.
Se coace în cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumeneşte bine. Se lasă la răcit, acoperit.
Arată interesant în secţiune şi e bună cu un pahar de vin roşu Merlot cu Pinot Noir. Bun cupaj!
La multi ani, România!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2011
Aratã minunat:)