autor:

susu

» » Torturi

Coronita cu ciocolata

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 5 oua, 100 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata neagra cu lapte, 100 g unt, 2 linguri de cacao, Un praf de sare, 100 g miez de nuca, 100 g faina, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 12 lingurita praf de cafea, 1 mana de stafide brune, Esenta de rom, 1 lingurita zeama de lamaie, Cognac, , Crema de ciocolata 1 :, , 200 g ciocolata cu capsuni milka, 200 ml frisca lichida, , Crema 2 :, , 300 ml frisca, Intaritor de frisca, Putin zahar, Cocos alb, Cocos verde, , Pentru ornat :, , 1 Portocala, Zeama unei portocale, 1 Banana, ½ ciocolata mila cu capsuni, Fulgi de ciocolata, , Glazura :, , 200 ml frisca lichida, 200 g ciocolata cu lapte, 2 linguri cognac alexandrion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul :

Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute.. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare si o lingurita zeama de lamaie. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt si cacaoa de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand usor de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt sau grasime si faina si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.

Crema 1 :

Se face un ganache, se pune pe foc mic frisca impreuna cu ciocolata rupta in bucati, se amesteca pana la topire fara a se lasa sa fiarba compozitia. Se lasa la temperatura camerei pana la racire dupa care se baga la frigider pentru cel putin 2-3 ore. O scoatem de la frigider si o batem cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Crema 2 :

Frisca batuta cu putin zahar si intaritor se amesteca cu cocos alb iar alta parte de frisca cu cocos verde.

Montare blat :

Se taie blatul in patru. Se unge primul blat care va fi baza cu ciocolata de capsuni, se aseaza deasupra felii de banana. Se aseaza al doilea blat, se pune frisca cu cocos si deasupra felii de portocala. Peste al treilea blat se pune frisca amestecata cu cocosul verde, se stropeste cu zeama unei portocale si se aseaza bucatele mici de ciocolata cu capsuni. Se pune si ultimul blat deasupra si se prepara glazura. Am folosit o ciocolata cu lapte pentru a-mi iesi o culoare mai deschisa. Punem pe foc frisca impreuna cu ciocolata si cognacul, amestecam pana la topirea ciocolatei nelasand sa fiarba si apoi calduta fiind se varsa peste coronita lasand sa se prelinga si pe margini. Se decoreaza cu ciocolata si bombonele. Se da la rece pana a doua zi cand se serveste cu o ceasca de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare:

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2014

    Doamne cat de bun trebuie sa fie, la cum arata !!!

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 29 noiembrie 2014

    Doamne cat de bun trebuie sa fie, la cum arata !!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata neagra cu lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • Un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 12 lingurita praf de cafea
  • 1 mana de stafide brune
  • Esenta de rom
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Cognac
  • Crema de ciocolata 1 :
  • 200 g ciocolata cu capsuni milka
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2 :
  • 300 ml frisca
  • Intaritor de frisca
  • Putin zahar
  • Cocos alb
  • Cocos verde
  • Pentru ornat :
  • 1 Portocala
  • Zeama unei portocale
  • 1 Banana
  • ½ ciocolata mila cu capsuni
  • Fulgi de ciocolata
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cognac alexandrion

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Doamne cat de bun trebuie sa fie, la cum arata !!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si fructe