autor:

bubulina

» » Aluaturi si Foietaje

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 550g faina, 80 gr.unt, 2 oua, 1 plic drojde uscata Dr. Qetker, 200 g lapte caldut, 1 esenta de rom Dr. Qetker, coaja rasa de la 1 portocala, 85 gr.zahar tos, 1/2 lingurita sare, , Pentru uns foaia de aluat:, 50g unt topit, , Pentru umplutura:, 1 ciocolata Milka cu lapte si 1/2 ciocolata amaruie, zahar brut, coaja de la 1 portocala, , Pentru uns si presarat deasupra:, 1 galbenus, 50ml lapte, zahar brut

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, esenta de rom, untul taiat cubulete, zaharul tos, faina,drojdia si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine). Intre timp, putem cantari untul pentru uns foaia de aluat(se topeste dupa ce facem foaia pentru a fi intins cald cu pensula).Taiem ciocolata cu un cutit in bucatele mici,si dam pe razatoare 1 portocala.Dupa 1 ora si jumatate de framantat si dospit, turnam aluatul din cuva masinii de paine pe o suprafata bine infainata.Intindem aluatul intr-o patura de 40/40cm si grosime de 1cm.Ungem foaia de aluat cu untul topit in prealabil,iar apoi presaram pe toata suprafata foii zahar brut.Presaram ciocolata taiata marunt, uniform, pe toata suprafata si bineinteles coaja de portocale.Dupa care incepem sa rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou.Dupa ce am format ruloul, il taiem in rondele egale cu grosimea de 2cm, mie mi-au iesit 18 rondele.Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.Asezam in marginea tavii rondelele, una cate una, petrecandu-le putin, pana obtinem un cerc (coronita) si lasam la dospit acoperita cu o folie alimentara, la loc caldut, pentru 1 ora.Eu am pus la mijloc o forma de decorat astfel incat dupa ce creste aluatul sa ramana gaura din mijloc sa nu se uneasca coronita. Dupa 1 ora, coronita este dospita foarte frumos.Amestecam un galbenus cu cei 50ml lapte.Ungem coronita cu ajutorul unei pensule cu amestecul facut din galbenus si lapte.Presaram pe intreaga suprafata a coronitei zahar brut si o bagam in cuptorul preincalzit, la foc mai intai mic, apoi mediu, pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor pe un fund de plastic astfel incat sa se raceasca si partea de jos. Este de o bunatate rara.
La mine nu a mai apucat sa se raceasca s-a mancat calda.Combinatia de ciocolata amaruie cu coaja de portocala rasa este o nebunie s-a umplut bucataria de aceste miresme.
Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronită cu ciocolată din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac Radauti

Cozonac Radauti

De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1

9 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana_Dobre (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2014

    Cu siguranta e foarte buna. Salvez reteta

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 30 ianuarie 2014

    Interesant ! Reteta pare foarte buna, chiar trebuie sa incerc mai ales ca am masina de paine si aluatul se face intradevar foarte usor

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    frumos a crescut aceasta coronita. trebuie sa fie nemaipomenita.

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 10 noiembrie 2013

      frumos a crescut aceasta coronita. trebiue sa fie nemaipomenita.

    • Fara foto

      Gabriela Cristina Gheorghe , 23 octombrie 2013

      ce bine arata!stiu ce am sa fac sfarsitul de sapatamana!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2012

      Minunat ! Tare frumos si bun !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550g faina
  • 80 gr.unt
  • 2 oua
  • 1 plic drojde uscata Dr. Qetker
  • 200 g lapte caldut
  • 1 esenta de rom Dr. Qetker
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 85 gr.zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru uns foaia de aluat:
  • 50g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 1 ciocolata Milka cu lapte si 1/2 ciocolata amaruie
  • zahar brut
  • coaja de la 1 portocala
  • Pentru uns si presarat deasupra:
  • 1 galbenus
  • 50ml lapte
  • zahar brut

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Roxana_Dobre (Chef de cuisine)

Cu siguranta e foarte buna. Salvez reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj cu susan