autor:

bubulina

» » Aluaturi si Foietaje

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 550g faina, 80 gr.unt, 2 oua, 1 plic drojde uscata Dr. Qetker, 200 g lapte caldut, 1 esenta de rom Dr. Qetker, coaja rasa de la 1 portocala, 85 gr.zahar tos, 1/2 lingurita sare, , Pentru uns foaia de aluat:, 50g unt topit, , Pentru umplutura:, 1 ciocolata Milka cu lapte si 1/2 ciocolata amaruie, zahar brut, coaja de la 1 portocala, , Pentru uns si presarat deasupra:, 1 galbenus, 50ml lapte, zahar brut

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, esenta de rom, untul taiat cubulete, zaharul tos, faina,drojdia si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine). Intre timp, putem cantari untul pentru uns foaia de aluat(se topeste dupa ce facem foaia pentru a fi intins cald cu pensula).Taiem ciocolata cu un cutit in bucatele mici,si dam pe razatoare 1 portocala.Dupa 1 ora si jumatate de framantat si dospit, turnam aluatul din cuva masinii de paine pe o suprafata bine infainata.Intindem aluatul intr-o patura de 40/40cm si grosime de 1cm.Ungem foaia de aluat cu untul topit in prealabil,iar apoi presaram pe toata suprafata foii zahar brut.Presaram ciocolata taiata marunt, uniform, pe toata suprafata si bineinteles coaja de portocale.Dupa care incepem sa rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou.Dupa ce am format ruloul, il taiem in rondele egale cu grosimea de 2cm, mie mi-au iesit 18 rondele.Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt.Asezam in marginea tavii rondelele, una cate una, petrecandu-le putin, pana obtinem un cerc (coronita) si lasam la dospit acoperita cu o folie alimentara, la loc caldut, pentru 1 ora.Eu am pus la mijloc o forma de decorat astfel incat dupa ce creste aluatul sa ramana gaura din mijloc sa nu se uneasca coronita. Dupa 1 ora, coronita este dospita foarte frumos.Amestecam un galbenus cu cei 50ml lapte.Ungem coronita cu ajutorul unei pensule cu amestecul facut din galbenus si lapte.Presaram pe intreaga suprafata a coronitei zahar brut si o bagam in cuptorul preincalzit, la foc mai intai mic, apoi mediu, pentru 40-45 minute, pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor pe un fund de plastic astfel incat sa se raceasca si partea de jos. Este de o bunatate rara.
La mine nu a mai apucat sa se raceasca s-a mancat calda.Combinatia de ciocolata amaruie cu coaja de portocala rasa este o nebunie s-a umplut bucataria de aceste miresme.
Pofa buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronită cu ciocolată din aluat dospit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 6 comentarii

  • Roxana_Dobre (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2014

    Cu siguranta e foarte buna. Salvez reteta

  • Luminita Ticolea , 30 ianuarie 2014

    Interesant ! Reteta pare foarte buna, chiar trebuie sa incerc mai ales ca am masina de paine si aluatul se face intradevar foarte usor

  • COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

    frumos a crescut aceasta coronita. trebuie sa fie nemaipomenita.

    • Cosmina Mosoran , 10 noiembrie 2013

      frumos a crescut aceasta coronita. trebiue sa fie nemaipomenita.

    • Gabriela Cristina Gheorghe , 23 octombrie 2013

      ce bine arata!stiu ce am sa fac sfarsitul de sapatamana!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2012

      Minunat ! Tare frumos si bun !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550g faina
  • 80 gr.unt
  • 2 oua
  • 1 plic drojde uscata Dr. Qetker
  • 200 g lapte caldut
  • 1 esenta de rom Dr. Qetker
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 85 gr.zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru uns foaia de aluat:
  • 50g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 1 ciocolata Milka cu lapte si 1/2 ciocolata amaruie
  • zahar brut
  • coaja de la 1 portocala
  • Pentru uns si presarat deasupra:
  • 1 galbenus
  • 50ml lapte
  • zahar brut

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Roxana_Dobre (Chef de cuisine)

Cu siguranta e foarte buna. Salvez reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe