autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Coronita de Miel si bucati de pulpa la cuptor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
1 -1 ½ kg cotlet de miel, 300 gr de baby morcovi, 300 gr de brocoli, 100 gr de baby corn(porumb mic de la borcan), 100 gr de ardei rosu, 100 gr de ardei galben, 100 gr fasole verde lata, 100 gr de ciuperci, 1 legatura ceapa verde, 1 lamaie, cimbru, 2 linguri de coniac, 2 cani de vin(1 la marinata si 1 in tava la cuptor), 200 gr de unt, o capatana de usturoi pentru marinata si 2-3 catei de usturoi in preparat la cuptor, 1 ceapa, ulei, sare, 4-5 frunze de leurda

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Carnea de miel se pune la marinat astfel :1 capatana de usturoi, 1 ceapa alba, sare, boia, piper, frunze de leurda, 1- 2 linguri de ulei, 1 cana de vin alb, se lasa peste noapte in frigider.

Separat se fierb legumele al dente, deci fierte pe jumatate se scot si se calesc in unt, dupa care se scot si se pregatesc pentru a se aranja in coronite si in tava.

Dupa ce se scoate carnea din marinata, se aranjeaza sub forma de coronita, se leaga cu ata de bucatarie, aranjand cu grija coronitele si bucatile de carne in tava, legumele se pun in coronite si in tava. In tava a fost pus ulei, ceapa verde, usturoi zdrobit 2-3 catei, cimbru, 1 lamaie taiata rondele si o cana de vin daca nu este suficient se va completa cu apa, se sareaza pipereaza si se da la cuptor. Se lasa 15 minute la cuptor dupa care se scoate tava si se va picura cele doua linguri de coniac pe bucatile de carne si se va introduce din nou la cuptor aproximativ 30 de minute, timpul este in functie de aragazul fiecaruia, de preferat este sa se verifice si cand considerati ca este bine facut opriti aragazul si aranjati mancarea in farfurii.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com


Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de Miel si bucati de pulpa la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui  inabusita cu mamaliguta

Friptura de pui inabusita cu mamaliguta

Se spala si se zvanta carnea apoi se condimenteaza cu condimentele pentru friptura, concentrat, piper,

17 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi
MITITEI  PREGATITI IN CASA

MITITEI PREGATITI IN CASA

Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bine la

50 voturi    11 comentarii
5h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Arata super !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    merita de luat in seama acum in preajma pastelui

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Frumoasa prezentare.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Imi place cum arata.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Arata foarte bine!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Arata super bine si cred ca este si super-gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 1 -1 ½ kg cotlet de miel
  • 300 gr de baby morcovi
  • 300 gr de brocoli
  • 100 gr de baby corn(porumb mic de la borcan)
  • 100 gr de ardei rosu
  • 100 gr de ardei galben
  • 100 gr fasole verde lata
  • 100 gr de ciuperci
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lamaie
  • cimbru
  • 2 linguri de coniac
  • 2 cani de vin(1 la marinata si 1 in tava la cuptor)
  • 200 gr de unt
  • o capatana de usturoi pentru marinata si 2-3 catei de usturoi in preparat la cuptor
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • 4-5 frunze de leurda

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de curcan la cuptor