Coronita de Miel si bucati de pulpa la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Coronita de Miel si bucati de pulpa la cuptor

Ingrediente

  • 1 -1 ½ kg cotlet de miel
  • 300 gr de baby morcovi
  • 300 gr de brocoli
  • 100 gr de baby corn(porumb mic de la borcan)
  • 100 gr de ardei rosu
  • 100 gr de ardei galben
  • 100 gr fasole verde lata
  • 100 gr de ciuperci
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lamaie, cimbru
  • 2 linguri de coniac
  • 2 cani de vin(1 la marinata si 1 in tava la cuptor)
  • 200 gr de unt, o capatana de usturoi pentru marinata si 2-3 catei de usturoi in preparat la cuptor, 1 ceapa
  • ulei, sare, 4-5 frunze de leurda

Mod de preparare

Carnea de miel se pune la marinat astfel :1 capatana de usturoi, 1 ceapa alba, sare, boia, piper, frunze de leurda, 1- 2 linguri de ulei, 1 cana de vin alb, se lasa peste noapte in frigider.

Separat se fierb legumele al dente, deci fierte pe jumatate se scot si se calesc in unt, dupa care se scot si se pregatesc pentru a se aranja in coronite si in tava.

Dupa ce se scoate carnea din marinata, se aranjeaza sub forma de coronita, se leaga cu ata de bucatarie, aranjand cu grija coronitele si bucatile de carne in tava, legumele se pun in coronite si in tava. In tava a fost pus ulei, ceapa verde, usturoi zdrobit 2-3 catei, cimbru, 1 lamaie taiata rondele si o cana de vin daca nu este suficient se va completa cu apa, se sareaza pipereaza si se da la cuptor. Se lasa 15 minute la cuptor dupa care se scoate tava si se va picura cele doua linguri de coniac pe bucatile de carne si se va introduce din nou la cuptor aproximativ 30 de minute, timpul este in functie de aragazul fiecaruia, de preferat este sa se verifice si cand considerati ca este bine facut opriti aragazul si aranjati mancarea in farfurii.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise