autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Coronita de miel umpluta cu drob

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
2 costite de miel intregi, 1 pahar vin alb, 1/2 pahar ulei, 4-5 catei usturoi, cimbru, rozmarin, 100 g leurda, 1 ceapa, maruntaiele de la un miel, 200 g ficat de pui sau de vitel, 150 g ceapa verde, 3-4 oua, sare, piper, boia, enibahar, marar verde, patrunjel verde, 1 felie paine, usturoi verde, 2-3 linguri ulei, praporul de la miel, 50 g unt

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)
Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic , acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.
Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsa
Se adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi , se amesteca bine si se asezoneaza.
Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia.Se ung bine cu mana , apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.
In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.
Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa ( in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit.Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.
Se serveste cu spanac sau cartofi piure si salata verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de miel umpluta cu drob" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Rulouri de piept de pui cu hribi

Rulouri de piept de pui cu hribi

Am luat acesta reteta de la Oana de pe www.Bucataras.ro si trebuie sa ii multumesc pentru ea pentru

10 voturi    22 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sanda Morar , 12 aprilie 2014

    o sa incerc

  • Fara foto

    Gabriela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Eu am facut de Paste costite ,dar nu le-am umplut cu drob,cred ca iese senzational, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Arata foarte bine aceasta combinatie de cosite si brob, imi place tare!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Felicitari, Sidy!Nota 10 si de la mine.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Va multumesc mult fetelor. Ma bucur ca vi-a placut coronita mea. Testati-o si voi si veti fi super incantate !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      E super, super, super...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Minunat,Sidy ! Ai 5 stelute,de la mine;daca as putea,ti-as da 10 stelute. Am salvat reteta . Prezentarea e frumoasa,clara. Felicitari !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Foarte interesant! Arata minunat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      O delicatesa ! Felicitari ! cu nota maxima.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      O minunatie.Ai nota maxima de la mine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Ti-a iesit de nota 10...O bunatate...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      ce bine arata ,felicitarii!!!!!!!1

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Felicitari!!!!!!!! Super tare reteta, am facut la Paste costite de miel in coronita, dar coronita am umplut-o cu un amestec de ciuperci, ceapa, morcov si alte legume. Felicitari inca o data!!!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      In fiecare an am o problema cu coastele alea de miel. Si ma chinuiesc sa le tai, opresc antricoatele pentru spanac si din costele taiate fac varza dulce calita, mai tarziu nu de Pasti. Nu spun ca nu sunt bune, dar as scapa de munca daca as face o coronita cu drob si as da pe spate si asistenta! Minunata, Sidy! Felicitari! Bine ai revenit!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Un deliciu si prezentare foarte eleganta!*****

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Doamne Sidy ,cum arata!Ai avut ceva de munca dar cred ca s-a meritat! Felicitari!*****

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Felicitari!!!!!!!!!!!!! Am ramas fara cuvinte........jos palaria. Totul de nota 20.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 2 costite de miel intregi
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 pahar ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100 g leurda
  • 1 ceapa
  • maruntaiele de la un miel
  • 200 g ficat de pui sau de vitel
  • 150 g ceapa verde
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • boia
  • enibahar
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 felie paine
  • usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei
  • praporul de la miel
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Gabriela (Chef de cuisine)

Eu am facut de Paste costite ,dar nu le-am umplut cu drob,cred ca iese senzational, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Coronita de Miel si bucati de pulpa la cuptor