autor:

Fara foto

» » Fripturi

Coronita de miel

Autor: oana (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
1 carcasa de miel, sare, piper, ulei de masline, vin alb, usturoi, ierburi aromate (salvie, rozmarin, menta)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Incepem sa pregatim carcasa de miel. Pentru asta va trebuie neaparat un cutit care sa taie foarte bine.

Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala. Aceasta este cea mai dificila si minutioasa parte a procesului. Aveti grija sa taiati pe langa vertebre astfel incat carnea de dedesubt sa nu fie lezata prea tare.

2. Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste pana la jumatate, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite.

3.Am lasat carnea la marinat in vin+2 linguri ulei de masline+2 catei de usturoi+ierburi peste noapte (ajunge si cateva ore).

4. A doua zi am adunat carnea pe langa coaste si am impuns coastele de la margine, legandu-le 2 cate 2.

5. Intr-un mojar am zdrobit 2 catei de usturoi cu sare, piper si rozmarin, am aduaugat 2 linguri ulei de masline si cu acest amestec am uns carnea din coroana.

6. Am legat cu o ata si baza coroanei mele pentru a-i da deschiderea dorita.

7. Am invelit capetele coastelor cu folie de aluminiu si am pus peste carne cateva ierburi (rozmarin,salvie si menta), apoi am dat la cuptor.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Drob de miel in coronita de aluat

Drob de miel in coronita de aluat

Din ingredientele pentru aluat, facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit, pina

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Coronita de miel cu legume

Coronita de miel cu legume

Costitele spalate,condimentate din belsug,se pun intr-un vas impreuna cu vinul,uleiul,se maseaza

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui la gratar cu Cartofi si Mazare Noua