autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2 vinete potrivite, 2 dovlecei tineri, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 4 felii branza topita (cascaval), 1 ardei kapia, 2 rosii, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 felie telina (50 g), 3 oua, 1 mana de frunze spanac (untisor), 2 linguri ketchup, 6 linguri ulei de masline, 10 ml ulei, 1 legatura patrunjel + marar, 100 g soia granulata, sare, piper, condimente pentru friptura

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.
Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.
Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.
Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.
Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.
Puteti folosi in loc de soia 200 g carne tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CORABIOARE DE DOVLECEI

CORABIOARE DE DOVLECEI

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se

4 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjolute de curcan in sos de rosii

Parjolute de curcan in sos de rosii

Se portioneaza carnea, se curata ceapa si usturoiul si se dau prin masina de carne. Se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Goia Ivanovic , 24 februarie 2015

    bonne

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O reteta super,eu am inlocuit soia cu carne tocata.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    cred ca-i foarte buna ,arata bine

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte fina si arata minunat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Interesanta reteta! Cu siguranta voi face si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii branza topita (cascaval)
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina (50 g)
  • 3 oua
  • 1 mana de frunze spanac (untisor)
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri ulei de masline
  • 10 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel + marar
  • 100 g soia granulata
  • sare
  • piper
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super,eu am inlocuit soia cu carne tocata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja