autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2 vinete potrivite, 2 dovlecei tineri, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 4 felii branza topita (cascaval), 1 ardei kapia, 2 rosii, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 felie telina (50 g), 3 oua, 1 mana de frunze spanac (untisor), 2 linguri ketchup, 6 linguri ulei de masline, 10 ml ulei, 1 legatura patrunjel + marar, 100 g soia granulata, sare, piper, condimente pentru friptura

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ardeiul. Intr-o tigaie antiaderenta caliti in uleiul de masline feliile de vinete si de dovlecei, cate 1-2 minute pe fiecare parte. In alta tigaie caliti in ulei celelalte legume tocate. Dupa 5 minute adaugati ketchup, sare, piper si verdeata tocata.
Puneti soia la inmuiat in apa clocotita 10 minute, stoarceti-o si mixati-o intr-un blender. Intr-un vas rotund de sticla termorezistenta (sau craticioara) asezati radial feliile de vinete calite formand coronita.
Amestecati legumele calite cu soia macinata, ouale, verdeata tocata si condimente. Asezati umplutura in mijlocul coronitei si acoperiti cu capetele feliilor de vinete si cu dovleceii caliti.
Dati vasul la cuptor (eu am folosit cuptor cu halogen Oven) pentru 20 minute, apoi asezati deasupra feliile de branza topita, rosia taiata felii subtiri, decorati cu verdeata si dati din nou la cuptor pentru inca 8-10 minute.
Scoateti-o din cuptor, lasati sa se racoreasca, asezati-o pe un platou si taiati felii radiale ca la tort. Pofta buna.
Puteti folosi in loc de soia 200 g carne tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc

20 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit se taie felii de vanata egale dar fara a le

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Goia Ivanovic , 24 februarie 2015

    bonne

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O reteta super,eu am inlocuit soia cu carne tocata.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    cred ca-i foarte buna ,arata bine

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte fina si arata minunat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Interesanta reteta! Cu siguranta voi face si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii branza topita (cascaval)
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie telina (50 g)
  • 3 oua
  • 1 mana de frunze spanac (untisor)
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri ulei de masline
  • 10 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel + marar
  • 100 g soia granulata
  • sare
  • piper
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta super,eu am inlocuit soia cu carne tocata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancarica de fasole cu afumatura