autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Costita "aburita"

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Pt.2 persoane:500gr.costita de porc,3 catei mari de usturoi, de masline,1 paharel Brandy sau vin, lamaie, de plastic pt. microunde sau cuptor.Condimente:sare,piper,cimbru,boia dulce,pipri-piri sau boia iute,patrunjel sec,curcuma(sofran indian)foi de fafin deshidratat,rozmarin,nucsoara.Optional Vegeta.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Separat se freaca usturoiul pisat cu putin ulei de masline,se adauga condimentele dupa plac,se amesteca bine si se unge bine carnea cu aceasta pasta.Stoarce sucul de la lamaie peste,acopera si lasa la marinat cca.12 ore.In punga de cuptor se poate pune 1 lingura de faina,agita bine,introdu carnea si paharelul de brandy,agita inchide punga si fa cateva gauri....si da la cuptor cca 35 min. la foc mediu.I-mi place sa gatesc cu pungile Knorr,e rapid ,gustos si lasa cuptotul curat...dar proviziile din tara mi s-au terminat si nu am de unde cumpara....am incercat sa fac acasa cu pungi pt .microunde(aceiasi calitate ca si cele de la knorr,condimentele insa am pus ce am avut in casa...)a iesit f. bun,in general costita are si grasime,a mea avea putina..daca e prea grasa renuntati la ulei,pune f. putina sare sau deloc in caz ca optati si pt. vegeta.Sper sa va placaPofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita "aburita"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de vita marinata la gratar

Friptura de vita marinata la gratar

In primul rand, am macinat bine nucile si alunele de padure, si le-am pus intr-un castron. Peste

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Gãinã la cuptor cu ciuperci

Gãinã la cuptor cu ciuperci

1)Pune la fiert gãina cu morcovi,1 ceapã,carofi tãiati cubulete,usturoiul intreg(curatat de pielitã),sare

14 voturi    12 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 01 iunie 2010

    Buna trebuie sa mai fie.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Arata foarte bine costita ta. (Mama cate condimente ai pe masa.)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arată foarte bine şi e foarte aromată!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Multumesc!Am fost in Decembrie acasa si am cumparat cateva pungi ca in reclame Knorr,asa de mult ne-au placut,dar nu mai am, si nu am de unde cumpara....asa ca am cautat in supermarket aici si am gasit pungi pt.microunde.Chiar a iesit tare bun.....daca incercati sa-mi ziceti daca v-a placut.Ana C.Focsa poate la Mercadona gasesti pungi.....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Apetisant!!!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata nemaipomenit ,iti vine sa-ti lingi degetele chiar daca nu ai mancat din aceasta costita. Mi-ai dat o idee traznet cu punga cred ca am prin casa de nustiu cati ani o astfel de punga cumparata din Romania. O sa o pun in aplicatie cu ceva carnita cat de curand.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      La punga, toate produsele ies mai fragede si sunt convinsa ca si costita a iesit un deliciu!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Cu siguranta costita, este delicioasa, impanata cu atatea mirodenii...Felicitari ! ai votul meu.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Inca nu sunt la curent cu aceste "pungi",nu stiu de ele,si nici nu stiu unde le-as putea gasi,dar reteta ta suna foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pt.2 persoane:500gr.costita de porc,3 catei mari de usturoi, de masline,1 paharel Brandy sau vin, lamaie, de plastic pt. microunde sau cuptor.Condimente:sare,piper,cimbru,boia dulce,pipri-piri sau boia iute,patrunjel sec,curcuma(sofran indian)foi de fafin deshidratat,rozmarin,nucsoara.Optional Vegeta.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

maria mihalache

Buna trebuie sa mai fie.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Snitel din piept de curcan