Costite de porc umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Costite de porc umplute

Ingrediente

  • 6 bucati de coasta de porc
  • 6 bucati jambon feliat
  • 3-4 ciuperci Champignion
  • un ardei rosu
  • unul verde
  • o ceapa rosie
  • marar tocat fin
  • 200 g amestec de legume congelat
  • ulei
  • sare amestec de condimente(cimbrisor
  • busuioc
  • maghiran
  • oregano)piper
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 6 foi de usturoi verde(frunze)
  • ulei

Mod de preparare

1.Se indeparteaza oasele coastelor,apoi cu un ciocan de snitele intindem fiecare bucata ,atat cat se poate.Se sareaza si se condimenteaza cu piper si amestec de condimente apoi se lasa cateva minute la rece.

2.Ceapa se taie julien,ardeii se feliaza subtire ,la fel si ciupercile curatate de pielita,apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei,cu legumele dezghetate,iar cand incep sa se inmoaie,se sareaza si condimenteaza dupa gust.Se opreste focul si se presara mararul verde.Se lasa sa se racoreasca un pic.

3.Se aseaza jambonul feliat iar peste el bucatile de costita condimentate,peste care se puna cate o lingura varfuita din amestecul de legume.Se ruleaza usor cu mana apoi fiecare rulou se leaga cu cate o frunza verde de usturoi si se aseaza rulou langa rulou,asezate vertical(in picioare),intr-o tavita de cozonac.Se stropesc cu un pic de ulei ,se adauga vinul si o parte de apa ,un praf de sare,foi de dafin si cateva boabe de piper,dupa care se dau la cuptor.Sunt gata cand rulourile se rumenesc frumos si zeama din tavita scade mai mult de jumatate.Cand rulourile incep sa se rumeneasca,se uda cu zeama din tavita.Se servesc fierbinti sau chiar reci,sunt la fel de delicioase,alaturi de un pahar de vin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise