Cosulet cu surprize

Se face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Cosulet cu surprize

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 4 linguri de untura
  • - ½ pachet de unt
  • - 4 linguri de smantana
  • - 4 galbenusuri
  • - Coaja rasa de la o lamiae
  • - 1 plic praf de copt
  • - Faina cat cuprinde(aprox. 400g)
  • Umplutura:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 200 g nuca
  • - 1 esenta rom

Mod de preparare

Se face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul cu mixerul.

Cu o lingura de lemn se adauga apoi nuca, amestecand usor apoi esenta de rom.

Peste aluat, in cosulet se adauga un varf de lingura de dulceata (preferabil acrisoara) si apoi se pune crema.

Se coace la 180 de grade C, aprox. 30 de min.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise