autor:

Elena_Smarandache

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cosulet cu surprize

Autor: Elena_Smarandache (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena_Smarandache (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2018

Ingrediente
Aluat:, - 4 linguri de untura, - ½ pachet de unt, - 4 linguri de smantana, - 4 galbenusuri, - Coaja rasa de la o lamiae, - 1 plic praf de copt, - Faina cat cuprinde(aprox. 400g), Umplutura:, - 4 albusuri, - 200 g zahar, - 200 g nuca, - 1 esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat, apoi se fac bilute si se asaza in formele cosulet.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul cu mixerul.
Cu o lingura de lemn se adauga apoi nuca, amestecand usor apoi esenta de rom.
Peste aluat, in cosulet se adauga un varf de lingura de dulceata (preferabil acrisoara) si apoi se pune crema.
Se coace la 180 de grade C, aprox. 30 de min.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulet cu surprize" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 4 linguri de untura
  • - ½ pachet de unt
  • - 4 linguri de smantana
  • - 4 galbenusuri
  • - Coaja rasa de la o lamiae
  • - 1 plic praf de copt
  • - Faina cat cuprinde(aprox. 400g)
  • Umplutura:
  • - 4 albusuri
  • - 200 g zahar
  • - 200 g nuca
  • - 1 esenta rom

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu nuca si ciocolata