autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cosulete cu crema de branza si lamaie

Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: laura baciu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 noiembrie 2006

Ingrediente
1 kg aluat foetaj, 4 oua, 400 g branza dulce de vaci, 250 ml frisca batuta, 5 linguri de zahar tos, o lamaie mica sau 1/2 lamaie mare, 1 pliculet zahar vanilat, facultativ: fulgi de ciocolata, stafide, fructe glasate sau orice alt ornament

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Cosuletele: aluatul se taie patrate sau cercuri (dupa preferinta) cca 6-7 cm latura sau diametrul. acestea se muleaza pe exteriorul unor forme metalice de savarina care se asaza in tava cu gura in jos. Se coc in cuptor pana se rumenesc frumos. Se scot cosuletele de pe forme si se lasa la racit.
Crema: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu zaharul tos se amesteca pe baie de aburi pana devin o crema de consistenta maionezei (apa sa nu dea in clocot ca se risca obtinerea unei omlete). Se raceste putin si apoi se incorporeaza branza dulce, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si la sfarsit albusurile batute spuma.
Se umple fiecare cosulet jumatate cu crema si jumatate cu frisca. Peste frisca puteti orna cu fulgi de ciocolata, stafide, fructe glasate sau orice alt ornament va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu crema de branza si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de prune

Dulceata de prune

Se spala bine prunele si se decojesc. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Minirulouri cu capsuni, rapide

Minirulouri cu capsuni, rapide

Se lasa rulourile cam 15-20 minute sa se decongeleze, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc

6 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg aluat foetaj
  • 4 oua
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 250 ml frisca batuta
  • 5 linguri de zahar tos
  • o lamaie mica sau 1/2 lamaie mare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • facultativ: fulgi de ciocolata
  • stafide
  • fructe glasate sau orice alt ornament

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Pasca fara faina