autor:

In bucataria vesela

» » Prajituri

cosulete cu visine

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
Aluat: 380 gr faina, 130 gr zahar pudra, 200 gr margarina Rama, 1 ou, 1 zahar vanilat, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, coaja rasa de la o lamaie, Crema: 100 ml rom, 150 gr piscoturi pentru copii, 700 ml compot de visine, 250 gr margarina Rama, 1 lingura cacao, , gem de coacaze, glazura de ciocolata de la Dr. Oetker pentru ornat, forme rotunde pentru prajituri - aprox. 60 buc.

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti in imaginile de mai jos. Spun saizeci, pentru ca din ingrediente ies exact saizeci de cosulete. Aceste cosulete nu lipsesc de pe masa de sarbatori a slovacilor. In Romania, am cautat astfel de forme si am gasit ceva asemanator pe acest sait: http://www.gastrodeluxe.ro/list/53/page_1. Asa ca dupa gustul fiecareia, puteti incerca si cu alte tipuri de forme si ma gindesc ca nu se intimpla nimic deosebit, daca nu vor iesi cosulete si vor fi de exemplu, barcute. Singura diferenta, in functie de marimea si inaltimea formei, va fi ca nu veti avea saizeci bucati ci patruzeci sau mai multe. Acum sa trecem la pregatirea retetei.
Se pregateste aluatul din toate ingredientele. Se amesteca bine, apoi se da la rece aproximativ o ora. Acest aluat este putin lipicios, dar si cosuletele gata preparate delicioase. Asa ca ma gindesc ca merita osteneala.
Formele se ung cu ulei si le tapetam cu faina, apoi fiecare forma o tapetam cu aluatul preparat. Intindeti foarte bine aluatul pe forma. Stratul de aluat trebuie sa fie destul de subtire, pentru ca aluatul de la bicarbonat va creste si la sfarsit nu veti avea loc pentru umplutura. Cosuletele le punem in tava de la aragaz si le coacem la 150 grade pina se rumenenesc frumos. Cojile de cosulete le scoatem din forme cind sunt inca caldute, cu atentie, sa nu le distrugem. Sunt destul de firave. Aceste coji se pot pastra pina la 2 luni neumplute, si pina la 6 luni in congelator. Este o prajitura care cu trecerea timpului devine mai gustoasa. Asa ca, cojile le putem pregati inainte cu 2-3 saptamini inainte de sarbatori si le putem umple in saptamina cu pricina.
Crema o preparam astfel: Piscoturile le amestecam cu romul si cu 3-4 linguri de zeama de compot de visine si zdrobim pina obtinem o pasta omogena. In Slovacia la pregatirea prajiturilor se foloseste rom, bautura ce contine alcool, si nu esenta de rom ca la romani. Va recomand sa procedati la fel, daca doriti gustul autentic al prajiturii. Diferenta gustului va fi considerabila.
Margarina o frecam bine cu zaharul si cacaoa si apoi amestecam cu compozitia de piscoturi de dinainte. Rezulta crema finala.
Purcedem la umplerea cosuletelor. In fiecare cosulet, punem putin gem de coacaze si cu acesta ungem peretii cosuletului. Apoi in fiecare cosulet punem una sau doua visine din compot fara samburi, si la final umplem cu crema preparata. Se glazureaza cu glazura de ciocolata Dr. Oetker sau cu ciocolata de menaj topita amestecata cu putina margarina sau unt pentru a nu fi foarte groasa. Altfel nu se va putea intinde frumos deasupra cremei. Se decoreaza cu un sfert de nuca. La mine lipseste nuca de deasupra pentru ca nu am mai avut, iar gemul de coacaze a fost asa putin ca i se simtea doar mirosul . De asemenea nu am avut destul, iar cu alt gem nu am incercat. Trebuie sa folosim un gem care este putin acrisor si nu foarte dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "cosulete cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
tarta  cu migdale si amaretti

tarta cu migdale si amaretti

Pregatim pasta pt biscuite:amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi(in robotul de bucatarie sau

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Catalin Super , 11 martie 2015

    am incercato super!!!

  • jules81

    jules81 (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

    Se poate inlocui margarina cu unt?

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Arata foarte bine si prezentarea excelenta.*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Super !

    • Fara foto

      nicopopa , 09 ianuarie 2010

      multumesc frumos fetelor.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Waw ce bunatate!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 380 gr faina
  • 130 gr zahar pudra
  • 200 gr margarina Rama
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema: 100 ml rom
  • 150 gr piscoturi pentru copii
  • 700 ml compot de visine
  • 250 gr margarina Rama
  • 1 lingura cacao
  • gem de coacaze
  • glazura de ciocolata de la Dr. Oetker pentru ornat
  • forme rotunde pentru prajituri - aprox. 60 buc.

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente

22 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

jules81 (Chef de cuisine)

Se poate inlocui margarina cu unt?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura in foi cu crema de lamaie