Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti in imaginile de mai jos. Spun saizeci, pentru ca din ingrediente ies exact saizeci de cosulete. Aceste cosulete nu lipsesc de pe masa de sarbatori a slovacilor. In Romania, am cautat astfel de forme si am gasit ceva asemanator pe acest sait: http://www.gastrodeluxe.ro/list/53/page_1. Asa ca dupa gustul fiecareia, puteti incerca si cu alte tipuri de forme si ma gindesc ca nu se intimpla nimic deosebit, daca nu vor iesi cosulete si vor fi de exemplu, barcute. Singura diferenta, in functie de marimea si inaltimea formei, va fi ca nu veti avea saizeci bucati ci patruzeci sau mai multe. Acum sa trecem la pregatirea retetei.
Se pregateste aluatul din toate ingredientele. Se amesteca bine, apoi se da la rece aproximativ o ora. Acest aluat este putin lipicios, dar si cosuletele gata preparate delicioase. Asa ca ma gindesc ca merita osteneala.
Formele se ung cu ulei si le tapetam cu faina, apoi fiecare forma o tapetam cu aluatul preparat. Intindeti foarte bine aluatul pe forma. Stratul de aluat trebuie sa fie destul de subtire, pentru ca aluatul de la bicarbonat va creste si la sfarsit nu veti avea loc pentru umplutura. Cosuletele le punem in tava de la aragaz si le coacem la 150 grade pina se rumenenesc frumos. Cojile de cosulete le scoatem din forme cind sunt inca caldute, cu atentie, sa nu le distrugem. Sunt destul de firave. Aceste coji se pot pastra pina la 2 luni neumplute, si pina la 6 luni in congelator. Este o prajitura care cu trecerea timpului devine mai gustoasa. Asa ca, cojile le putem pregati inainte cu 2-3 saptamini inainte de sarbatori si le putem umple in saptamina cu pricina.
Crema o preparam astfel: Piscoturile le amestecam cu romul si cu 3-4 linguri de zeama de compot de visine si zdrobim pina obtinem o pasta omogena. In Slovacia la pregatirea prajiturilor se foloseste rom, bautura ce contine alcool, si nu esenta de rom ca la romani. Va recomand sa procedati la fel, daca doriti gustul autentic al prajiturii. Diferenta gustului va fi considerabila.
Margarina o frecam bine cu zaharul si cacaoa si apoi amestecam cu compozitia de piscoturi de dinainte. Rezulta crema finala.
Purcedem la umplerea cosuletelor. In fiecare cosulet, punem putin gem de coacaze si cu acesta ungem peretii cosuletului. Apoi in fiecare cosulet punem una sau doua visine din compot fara samburi, si la final umplem cu crema preparata. Se glazureaza cu glazura de ciocolata Dr. Oetker sau cu ciocolata de menaj topita amestecata cu putina margarina sau unt pentru a nu fi foarte groasa. Altfel nu se va putea intinde frumos deasupra cremei. Se decoreaza cu un sfert de nuca. La mine lipseste nuca de deasupra pentru ca nu am mai avut, iar gemul de coacaze a fost asa putin ca i se simtea doar mirosul . De asemenea nu am avut destul, iar cu alt gem nu am incercat. Trebuie sa folosim un gem care este putin acrisor si nu foarte dulce.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii