autor:

Anca E. Voicu

» » Aperitive

Cosulete de primavara cu branza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
2-3 foi de foietaj tip foi, Cateva ridichi, 1 legatura ceapa verde, 150 g branza, 1 lingura unt, 1 varf de lingurita de sare, Putin ulei, Optional: 1 lingurita de iaurt., Pentru decor: cateva frunze de salata.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.



Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iartul, ceapa tocata marunt si putina sare.



Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se indeparteaza orezul, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Puteti folosi ridichi taiate pe post de capacele.

Pentru decor, folositi si cateva frunze de salata.



Acest aperitiv se poate servi alaturi de alte preparate, intr-un cadru festiv.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de primavara cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rotoli de parizer si branza topita

Rotoli de parizer si branza topita

Luati o felie de parizer peste care se pune felia de branza topita (felia de parizer de preferinta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia , 03 noiembrie 2017

    Foarte bune, gustoase si aspectoase, bravo.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2-3 foi de foietaj tip foi
  • Cateva ridichi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 150 g branza
  • 1 lingura unt
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Putin ulei
  • Optional: 1 lingurita de iaurt.
  • Pentru decor: cateva frunze de salata.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Aurelia

Foarte bune, gustoase si aspectoase, bravo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu brinza si ceapa