autor:

Anca E. Voicu

» » Aperitive

Cosulete de primavara cu branza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
2-3 foi de foietaj tip foi, Cateva ridichi, 1 legatura ceapa verde, 150 g branza, 1 lingura unt, 1 varf de lingurita de sare, Putin ulei, Optional: 1 lingurita de iaurt., Pentru decor: cateva frunze de salata.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Foile de foietaj se taie in patrate si se ung cu putin ulei, se impaturesc si se asaza intr-o tava cu forme de briose in care am pus si hartie de copt. Puteti pune orez ca greutate in fiecare cosulet, ca sa isi pastreze forma. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.



Intre timp, se rade branza intr-un castron si se amesteca bine cu untul, iartul, ceapa tocata marunt si putina sare.



Cand cosuletele devin aurii pe margini, se scot din cuptor, se indeparteaza orezul, se lasa la racit, apoi se vor umple cu crema de branza. Puteti folosi ridichi taiate pe post de capacele.

Pentru decor, folositi si cateva frunze de salata.



Acest aperitiv se poate servi alaturi de alte preparate, intr-un cadru festiv.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de primavara cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada cu spanac

Rulada cu spanac

Untul se topeste, se adauga spanacul (oparit si tocat sau congelat din magazin). Adaugam laptele

1 vot    0 comentarii
4h
Aperitive cu brinza
Cornete umplute cu crema de branza

Cornete umplute cu crema de branza

Poate fi un mic dejun delicios si satios! Aluat: Intr-un vas se pune faina si se amesteca cu sarea.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Martinel , 31 ianuarie 2018

    Foarte bune , aspectoase si gustoase, bravoo.

  • Fara foto

    Aurelia , 03 noiembrie 2017

    Foarte bune, gustoase si aspectoase, bravo.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2-3 foi de foietaj tip foi
  • Cateva ridichi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 150 g branza
  • 1 lingura unt
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Putin ulei
  • Optional: 1 lingurita de iaurt.
  • Pentru decor: cateva frunze de salata.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Martinel

Foarte bune , aspectoase si gustoase, bravoo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Briose cu cascaval si masline