autor:

Fara foto

» » Fripturi

COTLET CU VARZA

Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stefan Suchansky (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2009

Ingrediente
1 varza murata(mare), 8 cotlete de porc, 1 cutie de smantana125gr., 2 linguri de bulion(sau 150ml de ketchup de casa), 1 pahar de vin alb, ulei, 2 linguri de untura, condimente:piper(negru/alb), cimbru, boia,

Dificultate: Medie Timp: 30h

4 voturi

Mod de preparare

Varza se lasa la desarat putin, dupa care se taie marunt, se condimenteaza cu boia, cimbru, piper dupa gust. Se va cali intr-un ceaun uns cu untura, pana s-a inmuiat (se poate adauga putin apa pt. fragezire).

Cotletele se condimenteaza dupa gust si se prajesc rapid pe o tigaie bine incinsa. (se pastreaza la cald, pana se face varza)

Intr-o tava unsa cu ulei se aranjeaza cotletele "perpelite", iar peste fiecare cotlet se pune ca o movilita (cu un polonic) varza fragezita. Se adauga vinul si tava se inveleste cu folie de aluminiu (copt) si se pune la cuptor bine incins, timp de 30-40min., dupa care se descopera si se stropeste cu ketchupul sau bulionul desfacut si mai sta 10-15 min la cuptor.

Cand se scoate va fi stropita fiecare movilita cu smantana (dupa gust). Recomand un vin rosu sec pentru stins setea de dupa... Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "COTLET CU VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu cartofi natur

Friptura de porc cu cartofi natur

Ceafa se spala, cartofii se curata si se taie in felii mai maricele. Ardeiul se taie julien, costita

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata(mare)
  • 8 cotlete de porc
  • 1 cutie de smantana125gr.
  • 2 linguri de bulion(sau 150ml de ketchup de casa)
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei
  • 2 linguri de untura
  • condimente:piper(negru/alb)
  • cimbru
  • boia,

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la cuptor