Varza se lasa la desarat putin, dupa care se taie marunt, se condimenteaza cu boia, cimbru, piper dupa gust. Se va cali intr-un ceaun uns cu untura, pana s-a inmuiat (se poate adauga putin apa pt. fragezire).
Cotletele se condimenteaza dupa gust si se prajesc rapid pe o tigaie bine incinsa. (se pastreaza la cald, pana se face varza)
Intr-o tava unsa cu ulei se aranjeaza cotletele "perpelite", iar peste fiecare cotlet se pune ca o movilita (cu un polonic) varza fragezita. Se adauga vinul si tava se inveleste cu folie de aluminiu (copt) si se pune la cuptor bine incins, timp de 30-40min., dupa care se descopera si se stropeste cu ketchupul sau bulionul desfacut si mai sta 10-15 min la cuptor.
Cand se scoate va fi stropita fiecare movilita cu smantana (dupa gust). Recomand un vin rosu sec pentru stins setea de dupa... Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii