autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2013

Ingrediente
- pentru cotlet :, , 1 kg cotlet de miel, 50 g pesmet, 30 g unt, 30 g ulei, 1 lingurita cimbru, sare, piper, , - pentru dressing :, , 5 linguri ulei de masline, 3 linguri otet balsamic, 1 lingura mustar cu seminte Dijon, 1 lingura miere, 1 lingurita sos Worcestershire, patrunjel verde tocat, sare, piper mozaic proaspat macinat, , , - pentru cartofii elvetieni :, , 6-7 cartofi, 2 cepe rosii, 2 linguri ulei, 50 g unt, 2 linguri pesmet, 1 lingurita verdeturi italiene, 4 linguri otet balsamic, 250 g cascaval, 1 lingurita pasta de ardei

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprerurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.
Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.
Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.
Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol.
Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.
Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.
Pofta mare !

Daca doriti mai multe poze, aici le gasiti:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/cotlet-de-miel-cu-mustar-si-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume

Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume

Aceasta este o mancare traditionala, specifica Iordaniei si Palestinei, dar in ultimul timp o gasim

24 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 18 martie 2013

    BUUUUUUUUUUN, bun de tot.

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • - pentru cotlet :
  • 1 kg cotlet de miel
  • 50 g pesmet
  • 30 g unt
  • 30 g ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper
  • - pentru dressing :
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 lingura mustar cu seminte Dijon
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper mozaic proaspat macinat
  • - pentru cartofii elvetieni :
  • 6-7 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita verdeturi italiene
  • 4 linguri otet balsamic
  • 250 g cascaval
  • 1 lingurita pasta de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
nela

nela (Chef de cuisine)

BUUUUUUUUUUN, bun de tot.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
mancarica de fasole verde