autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg cotlet de porc, 1 l zeama de varza, 6 catei de usturoi, cimbru, salvie( optional), sare, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.
Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea.
Degresam cotletul, daca este cazul.
Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.
Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas, cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.
Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.
Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac inca vreo 15 -20 de minute.
Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si il servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.
Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/10/friptura-cotlet-de-porc-copt-in-zeama.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc copt in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Curatam cartofii si ii taiem cubulete si pregatim un piure. Curatam vanata ca in poza si o taiem

18 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc
  • 1 l zeama de varza
  • 6 catei de usturoi
  • cimbru
  • salvie( optional)
  • sare
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez Pulpe de pui pe grill cu garnitura de orez

Pulpele le dezosam si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi le punem intr-o tigaie grill impreuna cu uleiul pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Mod de preparare: Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică.

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Pui cu muguri de bambus si cus-cus