autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Cotlet de Porc cu Ananas si Prune uscate

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 13 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 13 mai 2011

Ingrediente
1,5 kg cotlet de porc, 250 gr. ananas, 150 gr. prune uscate fãrã sâmburi, 100 gr. bacon feliat, sare si piper, piper negru boabe, 1 lingurã de boia, usturoi pudrã, 1 c.eapã mare, 1 cãpãtânã mare de usturoi, 1 legãturã de tomilho ( thym sau cimbru) proaspãt, 2 dl vin alb, 1 dl ulei de mãsline, 1 lãmâie, atã de bucãtãrie

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Vã recomand cu drag pentru o cinã în familie atunci când avem ca invitati prieteni dragi.

Cotletul va iesi suculent si usor fructat.
Am servit cu orez alb si salatã, iar pentru desert am pregãtit Banana Split.

Delicios...


1) Carnea se taie cu grijã pe mijloc, formând un cotlet larg si gros.

Am utilizat jumãtate de ananas ( 1kg), din care am scos cu grijã miezul ca, sã rãmân cu coaja intactã de la ananas pt. a-l umple cu garnitura de orez.

Am pus bucãtele din jumãtate din cantitatea de ananas pe mijlocul cotletului, si am intercalat cu prune.
Câteva prune se pãstreazã pt. decor

2) Se închide cotletul cu grijã si se dispune restul de ananas, se leagã cu atã de bucãtãrie si se condimenteazã dupã gust. Pune uleiul de mãsline.
Stropeste cu suc de lãmâie, tomilho proaspãt si acoperã cu feliile de bacon si prunele uscate pãstrate.
Usturoiul se taie pe jumãtate ; o parte se zdrobeste si se dispune deasupra cotletului si în tavã.

Ceapa se taie sferturi groase.
Toarnã vinul, acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt la 200ºC, circa de 45 min, stropind din când în când cu propriul sos format.

Din pãcate am reusit sã fac doar o pozã cu imaginea finalã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de Porc cu Ananas si Prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulou de peste cu garnitura de legume

Rulou de peste cu garnitura de legume

Taiem fileurile in doua pe lungimea lor si le batem ca pe snitele. Le umplem cu ciuperci ,cascaval

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

2 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2013

    Delicios...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Îmi place combinatia , am obsevat cã si englezi preferã sã serveascã carnea cu gem sau chutney ; un deliciu este si orezul pregãtit cu stafide si caju :), brânza sãratã servitã cu miere...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Cate arome!!!!!!!!!!!***** Si la noi in Banat , mai ales populatia de origine germana mancam friptura cu compoturi de fructe in loc de muraturi; de asemenea la Kuala Lumpur am mancat la"Pizza Hut"pizza cu carne si bucati de ananas si a fost delicioasa combinatia.

    • crelsah18

      crelsah18 (Chef de cuisine) , 15 mai 2011

      Un deliciu!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2011

      Acest fel de fripturã intrã în categoria " Agri-doce"...dacã nu vã atrage ideea cu ananasul încercati cu mere . Pare ciudat dar, la început multe mi sau pãrut ciudate în bucãtãria portughezã si nici mãcar nu voiam sã gust :)) Acest fel de fripturã se pregãteste in perioda Florii- Paste ; în majoritatea mãcelãriilor si supermarketurilor putem cumpãra cotletul umplut gata, numai sã îl punem la cuptor.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      De aratat arata tare bine,dar cu ananasul in mancare nu ma prea impac. Dar daca tu zici ca e bun...nu te contrazic. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg cotlet de porc
  • 250 gr. ananas
  • 150 gr. prune uscate fãrã sâmburi
  • 100 gr. bacon feliat
  • sare si piper
  • piper negru boabe
  • 1 lingurã de boia
  • usturoi pudrã
  • 1 c.eapã mare
  • 1 cãpãtânã mare de usturoi
  • 1 legãturã de tomilho ( thym sau cimbru) proaspãt
  • 2 dl vin alb
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 1 lãmâie
  • atã de bucãtãrie

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel la tava, reteta din 1931