Cotlet de porc tiganesc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Cotlet de porc cu os - 1,800kg
  • Kaizer sau sunculita taraneasca 0,250kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Castraveti murati sau castraveti la otet 0,350kg
  • Ulei 0.100 L
  • Gogosari otet 0,100kg
  • Sare,piper,
  • Faina de grau,0.050kg
  • Patrunjel verde 1 legatura.
  • Cimbru si oregano uscat.

Mod de preparare

Pregatire:

Cotletul se transeaza in 20 de bucati,cate doua la portie,

Kaizerul se taie julien,

Ceapa se toaca,

Castravetii se curata de seminte si se toaca in cuburi mici

Gogosarii se taie julien,

Faina se cerne.

Preparare:

Feliile de cotlet se bat pe o parte pentru infragezire,nu se intind,se dau prin faina si se pun in tigaia cu uleiul infierbantat.Daca nu incap toate se fac pe rand.Nu se prajesc de tot,trebuie doar sa se albeasca.Se scot in alt vas,iar in tigaie se pune kaizerul sa se rumeneasca.Cand s-a rumenit se adauga ceapa si 5 minute mai tarziu se adauga castravetii murati.Se adauga si gogosarii.Daca incap in tigaie se pun cotletele,daca nu ,se pun intr-o tava si se dau la cuptor,impreuna cu sosul tiganesc.Se mai adauga 150ml de supa de oase sau apa.Se continua fierberea innabusit pana se leaga sosul,se condimenteaza.

Servire:

Cotletul se pune pe farfurie impreuna cu sosul format din castraveti si kaizer.Se presara patrunjel proaspat tocat.Se serveste fierbinte cu orice tip de garnitura.

Carnea trebuie sa fie moale,sosul putin acrisor,aromat de la cimbru si oregano,kaizerul usor crocant in contrast cu castravetii moi si acrisori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise