autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Cotlet de porc tiganesc

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 10 portii:, Cotlet de porc cu os - 1,800kg, Kaizer sau sunculita taraneasca 0,250kg, Ceapa 0,200kg, Castraveti murati sau castraveti la otet 0,350kg, Ulei 0.100 L, Gogosari otet 0,100kg, Sare,, Faina de grau,0.050kg, Patrunjel verde 1 legatura., Cimbru si oregano uscat.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Cotletul se transeaza in 20 de bucati,cate doua la portie,
Kaizerul se taie julien,
Ceapa se toaca,
Castravetii se curata de seminte si se toaca in cuburi mici
Gogosarii se taie julien,
Faina se cerne.

Preparare:
Feliile de cotlet se bat pe o parte pentru infragezire,nu se intind,se dau prin faina si se pun in tigaia cu uleiul infierbantat.Daca nu incap toate se fac pe rand.Nu se prajesc de tot,trebuie doar sa se albeasca.Se scot in alt vas,iar in tigaie se pune kaizerul sa se rumeneasca.Cand s-a rumenit se adauga ceapa si 5 minute mai tarziu se adauga castravetii murati.Se adauga si gogosarii.Daca incap in tigaie se pun cotletele,daca nu ,se pun intr-o tava si se dau la cuptor,impreuna cu sosul tiganesc.Se mai adauga 150ml de supa de oase sau apa.Se continua fierberea innabusit pana se leaga sosul,se condimenteaza.

Servire:
Cotletul se pune pe farfurie impreuna cu sosul format din castraveti si kaizer.Se presara patrunjel proaspat tocat.Se serveste fierbinte cu orice tip de garnitura.
Carnea trebuie sa fie moale,sosul putin acrisor,aromat de la cimbru si oregano,kaizerul usor crocant in contrast cu castravetii moi si acrisori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc tiganesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute,

26 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tournedos de vitel cu ceapa

Tournedos de vitel cu ceapa

Muschiul de vitel il taiem in felii cam de 1 cm grosime. Ceapa si ardeiul le taiem marunt de tot

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Imi place ca spui ce trebuie sa elimine papilele mele gustative.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Cotlet de porc cu os - 1,800kg
  • Kaizer sau sunculita taraneasca 0,250kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Castraveti murati sau castraveti la otet 0,350kg
  • Ulei 0.100 L
  • Gogosari otet 0,100kg
  • Sare,
  • Faina de grau,0.050kg
  • Patrunjel verde 1 legatura.
  • Cimbru si oregano uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Imi place ca spui ce trebuie sa elimine papilele mele gustative.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide