autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Cotlet de porc tiganesc

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2010

Ingrediente
Pentru 10 portii:, Cotlet de porc cu os - 1,800kg, Kaizer sau sunculita taraneasca 0,250kg, Ceapa 0,200kg, Castraveti murati sau castraveti la otet 0,350kg, Ulei 0.100 L, Gogosari otet 0,100kg, Sare,piper,, Faina de grau,0.050kg, Patrunjel verde 1 legatura., Cimbru si oregano uscat.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:

Cotletul se transeaza in 20 de bucati,cate doua la portie,

Kaizerul se taie julien,

Ceapa se toaca,

Castravetii se curata de seminte si se toaca in cuburi mici

Gogosarii se taie julien,

Faina se cerne.



Preparare:

Feliile de cotlet se bat pe o parte pentru infragezire,nu se intind,se dau prin faina si se pun in tigaia cu uleiul infierbantat.Daca nu incap toate se fac pe rand.Nu se prajesc de tot,trebuie doar sa se albeasca.Se scot in alt vas,iar in tigaie se pune kaizerul sa se rumeneasca.Cand s-a rumenit se adauga ceapa si 5 minute mai tarziu se adauga castravetii murati.Se adauga si gogosarii.Daca incap in tigaie se pun cotletele,daca nu ,se pun intr-o tava si se dau la cuptor,impreuna cu sosul tiganesc.Se mai adauga 150ml de supa de oase sau apa.Se continua fierberea innabusit pana se leaga sosul,se condimenteaza.



Servire:

Cotletul se pune pe farfurie impreuna cu sosul format din castraveti si kaizer.Se presara patrunjel proaspat tocat.Se serveste fierbinte cu orice tip de garnitura.

Carnea trebuie sa fie moale,sosul putin acrisor,aromat de la cimbru si oregano,kaizerul usor crocant in contrast cu castravetii moi si acrisori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc tiganesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    Imi place ca spui ce trebuie sa elimine papilele mele gustative.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Foarte bun!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Cotlet de porc cu os - 1,800kg
  • Kaizer sau sunculita taraneasca 0,250kg
  • Ceapa 0,200kg
  • Castraveti murati sau castraveti la otet 0,350kg
  • Ulei 0.100 L
  • Gogosari otet 0,100kg
  • Sare,piper,
  • Faina de grau,0.050kg
  • Patrunjel verde 1 legatura.
  • Cimbru si oregano uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Imi place ca spui ce trebuie sa elimine papilele mele gustative.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pipote si inimioare de curcan rasol