Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • cotlet de porc 600 gr
  • Pt glazura: 1 lingurita miere,2 lingurite mustar cu boabe, amestec de seminte de fenicul,de coriandru si boabe de piper pisate in mojar -o lingurita
  • sare
  • ulei de masline
  • pt garnitura:
  • 400 gr morcovi
  • 200 grame broccoli( congelat)
  • o mana de fasole verde congelata
  • 50 gr unt
  • cimbru
  • Pt sos:
  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura sos barbeque
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline. Carnea o saram bine, apoi o rumenim bine in tigaia incinsa (dureaza cam 5 minute). Apoi il glazuram cu amestecul de miere, mustar si condimente, turnam in tigaie 50 ml apa si il dam la cuptor timp de 40 minute la 200 grade. La jumatatea timpului, verificam daca nu a scazut prea mult sosul si daca mai trebuie adaugam inca 50 ml apa. Daca aveti termometru de bucatarie, ca sa fie gata carnea trebuie sa aiba 65 grade celsius.

Morcovii ii curatam,apoi ii taiem in bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15 -20 minute(pana sunt fierti aproape de tot) adaugam si broccoli si fasolea verde si lasam sa fiarba cam 3 -4 minute apoi strecuram.Intr-o tigaie topim untul, punem legumele asezonam cu sare si piper si cimbru,amestecam cu grija si lasam 2-3 minute la foc mediu.

Dupa ce carnea e gata o scoatem din tigaie, o punem pe o farfurie, acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam sa isi lase zeama. Tigaia in care am prajit carnea o punem la foc mic cu tot cu sosul din ea si adaugam faina, amestecam bine,apoi punem sosul barbeque si si zeama lasata de la carne.Amestecam din nou si adaugam apa, lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.

Zis si facut! acum nu ne mai ramane decat sa savuram mancarea, pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise