autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Cotlet glazurat

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2017

Ingrediente
1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg, 1 lingurita sare roz de Himalaya, 1 lingurita fulgi de chili, 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita boia dulce, 1 lingura sos de soia, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri sos pentru rata Peking

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie, pentru a inlatura apa.

Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu aceasta emusie, se unge cotletul pe toate partile. Se asaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului, se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se mareste temperatura la 190 grade C, si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de grill si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI:

Este important sa lasam carnea sa se raceasca dupa ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

Pentru a se felia cat mai usor si mai bine, se da la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline. Carnea o saram bine, apoi o rumenim

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Aluatul Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia, impreuna cu zaharul si lasam deoparte

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos pentru rata Peking

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Sarmale cu varza dulce si afumatura