Cotlete de berbecut marinate cu aparatul FoodSaver

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cotlete de berbecut marinate cu aparatul FoodSaver

Ingrediente

  • - 4 portii cotlete berbecut (cu os)
  • - 5-6 cartofi noi
  • - cativa morcovei baby
  • - 2 leg usturoi verde
  • - 200 gr rosii cherry
  • - 400 gr mix ciuperci
  • - 1 cub unt
  • - pentru marinada
  • - ulei de masline
  • - 300 ml vin alb
  • - sare grunjoasa
  • - piper cu lamaie
  • - 2 fire usturoi verde
  • - piper cu lamaie
  • - boia iute
  • - oregano uscat
  • - 3-4 rosii cherry
  • - 1 salata verde
  • - cateva rosii cherry
  • - ulei de masline
  • - suc lamaie
  • - sare

Mod de preparare

Pregatim carnea. O condimentam bine cu sare, piper, boia, piper macinat mai mare. Presaram oregano, putina salvie daca doriti.

Pentru o marinare rapida am apelat la aparatul Food Saver si caserola speciala pentru marinare rapida cu ajutorul carora am pregatit repede baitul si carnea s-a marinat in jumatate de ora. Stiu ca unele lucruri se fac cel mai bine pe indelete, insa uneori e bine de pus in practica tehnologia si sa economisim timp pretios.

Asadar, desfacem caserola, sezam bucatile de carne. Adaugam vinul, apoi stropim cu putin ulei de masline, adaugam putina sare, condimente, cateva fire de usturoi tocat si cateva rosii cherry taiate in jumatati si presate usor. Acoperim cu capacul, conectam aparatul Food Saver si procedam la vidarea caserolei conform instructiunilor. Foarte faina toata treaba, iar aromele din condimente au fost absorbite de carne. Rotim butonul in pozitie inchis, apoi deconectam furtunasul de la aparat si depozitam caserola in frigider, timp in care pregatim garnitura.

Curatam cartofii noi, ii pregatim cateva minute la aburi impreuna cu morcoveii. Punem la incins putin ulei de masline cu putin unt, adaugam cateva fire de usturoi tocat. Rumenim la foc iute cartofii si morcoveii, apoi adaugam mixul de ciuperci si lasam sa sfaraie pe foc. Adaugam sare si piper cu lamaie. Dam deoparte.

Scoatem caserola cu carne marinata de la frigider, o desfacem, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava termorezistenta. Adaugam restul de usturoi verde tocat, cateva rosii cherry si punem si cateva linguri din bait. Dam totul la cuptor, la foc mediu spre iute, pana devin rumene si patrunse cotletele. Spre final, adaugam si legumele trase la tigaie si mai lasam la foc iute, aproximativ 10 minute. Servim totul cu salata verde cu rosii cherry si masline negre, asezonata cu un dressing din ulei de masline, sare si suc de lamaie.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise