Cotlete de porc asortat cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600-700 gr cotlet porc
  • 100 gr pesmet
  • 4 catei usturoi pisat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper macinat
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr rama (unt )
  • mustar ptr uns feliile de carne

Mod de preparare

Preparare carne:

Cotletul se taie felii groase de un deget , se sareaza, pipereaza si se prajesc pe 50 ml ulei de masline pe ambele parti. Se scot deoparte si se ung feliile de carne cu mustar.

Se pregateste mantaua de pesmet in felul urmator : pesmetul se amesteca cu 4 catei usturoi pisat, 1 ceapa rosie razuita, 1/2 lingurita oregano. Se topeste 50 gr rama si se adauga la pesmet amestecandu-se si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust .

Feliile de carne unse cu mustar se dau prin aceasta compozitie de pesmet ,se aseaza pe o tava unsa cu putin unt si se da totul la cuptor ptr cca 15 minute la foc tare pana se rumeneste un pic deasupra mantaua.

Se scoate din cuptor si se lasa sa raceasca cca 5 minute ptr ca sa lege mai bine mantaua de pesmet.

Se serveste cu garnitura de ciuperci cu smantana si cu cartofi razuiti si prajiti.

Preparare sos ciuperci :

Pe 2 linguri rama calim 1/2 ceapa cu cele 400 gr ciuperci . Adaugam 50 ml vin alb ,codimentam cu sare ,piper si turnam peste cele 400 ml smantana sau frisca si o jumate de legatura de patrunjel tocat lasand sa dea un clocot impreuna.

Garnitura de cartofi :

Cartofii se dau prin razatoarea mare, la care adaugam 1/2 ceapa tocata marunt se sareaza , pipereaza dupa gust si se ia cu o lingura din compozitie si se prajesc in 50 ml ulei .

Pe farfurie langa cotlete punem sos de ciuperci si insulite de cartofi prajiti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise