autor:

» » Fripturi

Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
600-700 gr cotlet porc, 100 gr pesmet, 4 catei usturoi pisat, 1/2 lingurita oregano, 50 ml ulei masline, sare, piper macinat, 1 ceapa rosie, 50 gr rama (unt ), mustar ptr uns feliile de carne, , Garnitura ciuperci:, , 400 gr ciuperci proaspete ( sau conserva ), 50 ml vin alb sec sau demisec, 2 linguri rama, sare, piper, patrunjel verde tocat, 1/2 ceapa, 400 ml frisca ( sau smantana), , Garnitura de cartofi :, , 500 gr cartofi, 1/2 ceapa tocata marunt, sare, piper, 50 ml ulei masline ptr prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cotletul se taie felii groase de un deget , se sareaza, pipereaza si se prajesc pe 50 ml ulei de masline pe ambele parti. Se scot deoparte si se ung feliile de carne cu mustar.

Se pregateste mantaua de pesmet in felul urmator : pesmetul se amesteca cu 4 catei usturoi pisat, 1 ceapa rosie razuita, 1/2 lingurita oregano. Se topeste 50 gr rama si se adauga la pesmet amestecandu-se si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust .

Feliile de carne unse cu mustar se dau prin aceasta compozitie de pesmet ,se aseaza pe o tava unsa cu putin unt si se da totul la cuptor ptr cca 15 minute la foc tare pana se rumeneste un pic deasupra mantaua.

Se scoate din cuptor si se lasa sa raceasca cca 5 minute ptr ca sa lege mai bine mantaua de pesmet.

Se serveste cu garnitura de ciuperci cu smantana si cu cartofi razuiti si prajiti.

Preparare sos ciuperci :

Pe 2 linguri rama calim 1/2 ceapa cu cele 400 gr ciuperci . Adaugam 50 ml vin alb ,codimentam cu sare ,piper si turnam peste cele 400ml smantana sau frisca si o jumate de legatura de patrunjel tocat lasand sa dea un clocot impreuna.

Garnitura de cartofi :

Cartofii se dau prin razatoarea mare, la care adaugam 1/2 ceapa tocata marunt se sareaza , pipereaza dupa gust si se ia cu o lingura din compozitie si se prajesc in 50 ml ulei .

Pe farfurie langa cotlete punem sos de ciuperci si insulite de cartofi prajiti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc in manta condimentata, cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600-700 gr cotlet porc
  • 100 gr pesmet
  • 4 catei usturoi pisat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 50 ml ulei masline
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr rama (unt )
  • mustar ptr uns feliile de carne
  • Garnitura ciuperci:
  • 400 gr ciuperci proaspete ( sau conserva )
  • 50 ml vin alb sec sau demisec
  • 2 linguri rama
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • 1/2 ceapa
  • 400 ml frisca ( sau smantana)
  • Garnitura de cartofi :
  • 500 gr cartofi
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei masline ptr prajit

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Piept de porc cu cartofi noi la cuptor