autor:

Fara foto

» » Fripturi

Cotlete de vitel (manzat) kashmiri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel, , 600 ml lapte, , 1 baton de scortisoara, , 1/2 lingurita boabe de marar, , 1 foaie de dafin, , 1/2 lingurita boabe de piper negru, , 3 boabe de cardamom, , 1 lingurita sare, , 150 ml lapte condensat (neindulcit), , 150 g iaurt, , 2 linguri faina, , 1 lingurita boia, , 1 lingurita ghimbir ras, , 1/2 lingurita usturoi presat, , ulei, , menta proaspata,, lamai verzi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati cotletele si asezati-le intr-o cratita mare. Adaugati laptele, scortisoara, dafinul, cardamomul, boabele de marar, piperul (boabe) si sarea, puneti-le pe foc si lasati-le sa dea in clocot.
Fierbeti-le, apoi, la foc mic 10-15 minute, pana ce laptele scade cam la jumatate. Adaugati laptele condensat si lasati cotletele sa mijoteasca, pana ce se patrund bine si se evapora laptele. Amestecati iaurtul cu faina, boiaua, ghimbirul ras, usturoiul presat si un varf de cutit de sare.
Scoateti cotletele din cratita, indepartati toate mirodeniile care s-au lipit de ele si dati-le prin amestecul de iaurt si condimente.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, faceti focul mai mic si prajiti pe rand cotletele (cate 4), intorcandu-le ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Decorati-le cu crengute de menta si sferturi de lamaie si serviti-le calde, cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vitel (manzat) kashmiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa la cuptor

Ceafa la cuptor

Feliile de ceafa se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se aseaza in tava. Deasupra repartizam

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Frigare din muschiuleti de porc

Frigare din muschiuleti de porc

1. Se curata muschiuletul de porc, se taie in bucati mai mari si se aseaza intr-un vas. 2. Se condimenteaza

4 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel
  • 600 ml lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 lingurita boabe de marar
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 3 boabe de cardamom
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1/2 lingurita usturoi presat
  • ulei
  • menta proaspata,
  • lamai verzi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi