autor:

Fara foto

» » Fripturi

Cotlete de vitel (manzat) kashmiri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel, , 600 ml lapte, , 1 baton de scortisoara, , 1/2 lingurita boabe de marar, , 1 foaie de dafin, , 1/2 lingurita boabe de piper negru, , 3 boabe de cardamom, , 1 lingurita sare, , 150 ml lapte condensat (neindulcit), , 150 g iaurt, , 2 linguri faina, , 1 lingurita boia, , 1 lingurita ghimbir ras, , 1/2 lingurita usturoi presat, , ulei, , menta proaspata,, lamai verzi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati cotletele si asezati-le intr-o cratita mare. Adaugati laptele, scortisoara, dafinul, cardamomul, boabele de marar, piperul (boabe) si sarea, puneti-le pe foc si lasati-le sa dea in clocot.
Fierbeti-le, apoi, la foc mic 10-15 minute, pana ce laptele scade cam la jumatate. Adaugati laptele condensat si lasati cotletele sa mijoteasca, pana ce se patrund bine si se evapora laptele. Amestecati iaurtul cu faina, boiaua, ghimbirul ras, usturoiul presat si un varf de cutit de sare.
Scoateti cotletele din cratita, indepartati toate mirodeniile care s-au lipit de ele si dati-le prin amestecul de iaurt si condimente.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, faceti focul mai mic si prajiti pe rand cotletele (cate 4), intorcandu-le ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Decorati-le cu crengute de menta si sferturi de lamaie si serviti-le calde, cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vitel (manzat) kashmiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti

Pieptul de pui se dezoseaza,se taie felii si se condimenteaza cu sare si origano. Cartofii se curata,se

6 voturi    6 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel
  • 600 ml lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 lingurita boabe de marar
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 3 boabe de cardamom
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1/2 lingurita usturoi presat
  • ulei
  • menta proaspata,
  • lamai verzi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Carne marinata cu cartofi dulci la cuptor si mujdei de usturoi cu smantana