autor:

Fara foto

» » Fripturi

Cotlete de vitel (manzat) kashmiri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel, , 600 ml lapte, , 1 baton de scortisoara, , 1/2 lingurita boabe de marar, , 1 foaie de dafin, , 1/2 lingurita boabe de piper negru, , 3 boabe de cardamom, , 1 lingurita sare, , 150 ml lapte condensat (neindulcit), , 150 g iaurt, , 2 linguri faina, , 1 lingurita boia, , 1 lingurita ghimbir ras, , 1/2 lingurita usturoi presat, , ulei, , menta proaspata,, lamai verzi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati cotletele si asezati-le intr-o cratita mare. Adaugati laptele, scortisoara, dafinul, cardamomul, boabele de marar, piperul (boabe) si sarea, puneti-le pe foc si lasati-le sa dea in clocot.
Fierbeti-le, apoi, la foc mic 10-15 minute, pana ce laptele scade cam la jumatate. Adaugati laptele condensat si lasati cotletele sa mijoteasca, pana ce se patrund bine si se evapora laptele. Amestecati iaurtul cu faina, boiaua, ghimbirul ras, usturoiul presat si un varf de cutit de sare.
Scoateti cotletele din cratita, indepartati toate mirodeniile care s-au lipit de ele si dati-le prin amestecul de iaurt si condimente.
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, faceti focul mai mic si prajiti pe rand cotletele (cate 4), intorcandu-le ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Decorati-le cu crengute de menta si sferturi de lamaie si serviti-le calde, cu o garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de vitel (manzat) kashmiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura vanatoreasca cu paste si sos

Friptura vanatoreasca cu paste si sos

Cu un cutit foarte ascutit se face un buzunar in cotlet. Se condimenteaza. Se fierb pastele dupa

2 voturi    4 comentarii
40 min
Fripturi
Ciocanele de pui cu cartofi

Ciocanele de pui cu cartofi

Se face o marinada din sos tiganesc, soia, sare si cimbru in care se pune ciocanele de pui si se

1 vot    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 12 cotlete de vitel
  • 600 ml lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 1/2 lingurita boabe de marar
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 3 boabe de cardamom
  • 1 lingurita sare
  • 150 ml lapte condensat (neindulcit)
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1/2 lingurita usturoi presat
  • ulei
  • menta proaspata,
  • lamai verzi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratar combinat Party