autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi ca la Jerusalim

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Ingrediente
ptr 4 covrigi lungi, 500 gr de faina cernuta, 11/2 pahar lapte caldut, 25 gr de drojdie proaspata sau 1lingura de drojdie uscata, 3linguri de zahar, 3linguri ulei de canola, 1/2 lingura de sare, , ptr ornat, zaatar, susan, 1ou batut, sare groasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un prosop.
Dupa jumatate de ora se prelucreaza aluatul si se imparte in patru.Se fac mingiute si din fiecare mingiuta se ia din mijloc putin aluat si incet incet se da forma de covrig lunguiet.Se pune pe o tava cu pergament la dospit inca o jumatate de ora la un loc caldut.Tava se acopera cu un prosop.Se ung cu ou batut si se presoara cu susan si sare groasa sau cu zaatar.Se coc 15 minute la 180 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Sint foarte gustosi si fragezi.Merge bine cu unt si dulceasa.
Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un pr
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi ca la Jerusalim" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare

Paine fara framantare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o

10 voturi    7 comentarii
24h
Aluaturi si Foietaje
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Arata super bine,felicitari....

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    aceiasi intrebare ,se poate inlocui cu alt ulei? si inca o intrebare ,se poate face aluatul la masina de piine,ai incercat?

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      In loc de ulei de canola ce ulei imi poti recomanda : de masline, floarea soarelui, porumb, samburi de struguri? Super reteta ! as vrea s-o incerc. *****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Buni tare mai sunt!!!si reteta deloc grea sigum o voi incerca mai ales ca sunt buni pentru copiii la pachetel la scoala.Multumesc si Felicitari pt reteta!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • ptr 4 covrigi lungi
  • 500 gr de faina cernuta
  • 11/2 pahar lapte caldut
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1lingura de drojdie uscata
  • 3linguri de zahar
  • 3linguri ulei de canola
  • 1/2 lingura de sare
  • ptr ornat
  • zaatar
  • susan
  • 1ou batut
  • sare groasa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Sandwich cu piept de pui si sos de avocado

Sandwich cu piept de pui si sos de avocado

Intr-o oala mica, se pune pieptul intreg cu apa, cat sa-l acopere si inca putin se lasa sa fiarba

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Malai dulce

Malai dulce

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas destul de adanc, se bat ouale cu zaharul putin,

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Prajitura de ciocolata vegana

Prajitura de ciocolata vegana

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe. In robotul

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

mia (Chef de cuisine)

Arata super bine,felicitari....

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje