Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un prosop.
Dupa jumatate de ora se prelucreaza aluatul si se imparte in patru.Se fac mingiute si din fiecare mingiuta se ia din mijloc putin aluat si incet incet se da forma de covrig lunguiet.Se pune pe o tava cu pergament la dospit inca o jumatate de ora la un loc caldut.Tava se acopera cu un prosop.Se ung cu ou batut si se presoara cu susan si sare groasa sau cu zaatar.Se coc 15 minute la 180 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Sint foarte gustosi si fragezi.Merge bine cu unt si dulceasa.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii