Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreaza in aluat-un aluat elastic si fraged.Se lasa sa creasca jumatate de ora,acoperit cu un prosop.
Dupa jumatate de ora se prelucreaza aluatul si se imparte in patru.Se fac mingiute si din fiecare mingiuta se ia din mijloc putin aluat si incet incet se da forma de covrig lunguiet.Se pune pe o tava cu pergament la dospit inca o jumatate de ora la un loc caldut.Tava se acopera cu un prosop.Se ung cu ou batut si se presoara cu susan si sare groasa sau cu zaatar.Se coc 15 minute la 180 de grade -cuptorul incalzit dinainte.Sint foarte gustosi si fragezi.Merge bine cu unt si dulceasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii