autor:

katy

» » Aluaturi si Foietaje

COVRIGI CU MAC

Autor: katy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2008

Ingrediente
800g Faina, 3/4 dintr-un pachet de drojdie, 250ml lapte caldut, o lingurita de sare, o jumatate de canita de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul si se amesteca pana cand compozitia nu se mai lipeste de pereti vasului. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit,modelam covrigii si ii mai lasam cca 10 min la dospit gata modelati.
Se dau apoi in apa fiarta unul cate unul,se aseaza in tava,se presara mac si se dau la cuptor cca 20 min.la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "COVRIGI CU MAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu mac si susan

Covrigi cu mac si susan

Punem ingredientele pentru aluat, in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam pentru

19 voturi    11 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu mac

Covrigi cu mac

Am impresia ca am capatat, fara premeditare, un obicei din a prepara paine in casa, la sfarsit de

13 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • cocolina

    cocolina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2012

    Ce buni trebuie sa fie imi plac foarte mult

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Tare gustosi mai sunt...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Foarte buni!

    • Fara foto

      roxana (Bucatar sef) , 25 iunie 2009

      Pentru rezultate optime ar fi bine ca in apa in care se fierb sa se puna putin zahar ars, pentru a da covrigeilor o culoare mai maronie, iar de preferinta se foloseste untura sau margarina .Si mai multa grija atunci cind sunt pusi la fiert, trebuie tinuti doar pana ce se ridica la suprafata, ar fi bine sa se foloseasca o oala intinsa si o paleta sau ciorpac succes.

    • katy

      katy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Da,aveti dreptate! Am zis 3/4 dintr-un pachet de drojdie,dar nu am specificat de cat sa fie pachetul. Pai...25g drojdie/ 500g faina. Asa ca...la 800g faina/ 1 pachetel drojdie(25g)si jumatate! Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Draga Katy,totusi ce cantitate de drojdie, ca pachetele sunt de mai multe marimi, te rog mult specifica exact. Mi se pare interesanta reteta, si covrigii arata super in imagine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Ce m-ai nimerit cu acesti covringi!Sunt minunati...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 800g Faina
  • 3/4 dintr-un pachet de drojdie
  • 250ml lapte caldut
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de canita de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de katy
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
SNITELE  DIN PIEPT DE PUI

SNITELE DIN PIEPT DE PUI

Se dezoseaza pieptul si se taie in feli subtiri. Batem bine cele 2 oua ,adaugam sarea,piperul,faina

22 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

cocolina (Chef de cuisine)

Ce buni trebuie sa fie imi plac foarte mult

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie