Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca.
Se adauga albusul batut cu sarea, apoi faina. Framantati pana devine un aluat moale si elastic. Il framantati.Sa creasca 15 minute pe o placa tapetata cu faina. Se formeaza o bila, se unge cu ulei si se lasa la crescut o ora.
Se formeaza bucati din aluat, de aprox. 60 g fiecare. Apoi se fac covrigi: se vede in poze cum.
Se pune o oala cu apa la fiert si se fierb covrigii, z 15 secunde fiecare, daca e mai mult isi pierd forma. Se scot si se scurg de apa, dupa care se pun in tava unsa cu unt, se ung cu galbenusul batut cu lingurita de apa rece, se presara cu mac, susan sau ce vreti voi si se baga la cuptor la 200 C 20 min.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii