autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi evreiesti

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
400 g faina, 15 g drojdie proaspata sau 2 lc drojdie uscata, 1/4 l lapte, 50 g unt, 30 g zahar pudra, 1/2 lc sare, 1 ou, galbenusul separat de albus, galbensul se amesteca cu 1 lc apa rece, mac, susan, dupa preferinte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca.

Se adauga albusul batut cu sarea, apoi faina. Framantati pana devine un aluat moale si elastic. Il framantati.Sa creasca 15 minute pe o placa tapetata cu faina. Se formeaza o bila, se unge cu ulei si se lasa la crescut o ora.
Se formeaza bucati din aluat, de aprox. 60 g fiecare. Apoi se fac covrigi: se vede in poze cum.
Se pune o oala cu apa la fiert si se fierb covrigii, z 15 secunde fiecare, daca e mai mult isi pierd forma. Se scot si se scurg de apa, dupa care se pun in tava unsa cu unt, se ung cu galbenusul batut cu lingurita de apa rece, se presara cu mac, susan sau ce vreti voi si se baga la cuptor la 200 C 20 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi evreiesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Veronica Plamadeala , 22 martie 2015

    voi incerca....cu fertu nustiu cum se va primi.....voi scri testarea

  • Mimi Lefter , 18 februarie 2015

    care ulei si cat?

  • Alexandra Vasilescu , 19 octombrie 2014

    Cred ca a folosit 50 gr unt, a inlocuit uleiul.

    • Alexandra Vasilescu , 19 octombrie 2014

      Lc = lingurita cafea/ceai; Ls = lingurita supa ( in cazul in care veti gasi vreodata prescurtarea asta la vreo reteta).

    • Mary Ardelean , 18 octombrie 2014

      In reteta la ingrediente ai dat unt iar la preparare,ulei. Care este ingredientul folosit?

    • Negulescu Ana , 18 octombrie 2014

      Ce e aia lc?

    • Ilovan_Anca

      Ilovan_Anca (Bucatar sef) , 17 aprilie 2014

      cat ulei trebuie??

    • Ilovan Anca , 14 aprilie 2014

      nu ai scris cat ulei trebuie!

    • adriana

      adriana (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      super buni bravoooooo!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 15 g drojdie proaspata sau 2 lc drojdie uscata
  • 1/4 l lapte
  • 50 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 1/2 lc sare
  • 1 ou
  • galbenusul separat de albus
  • galbensul se amesteca cu 1 lc apa rece
  • mac
  • susan
  • dupa preferinte

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

8 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Ilovan_Anca (Bucatar sef)

cat ulei trebuie??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza