autor:

eugenia pavlenco

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigi evreiesti

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
400 g faina, 15 g drojdie proaspata sau 2 lc drojdie uscata, 1/4 l lapte, 50 g unt, 30 g zahar pudra, 1/2 lc sare, 1 ou, galbenusul separat de albus, galbensul se amesteca cu 1 lc apa rece, mac, susan, dupa preferinte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca.

Se adauga albusul batut cu sarea, apoi faina. Framantati pana devine un aluat moale si elastic. Il framantati.Sa creasca 15 minute pe o placa tapetata cu faina. Se formeaza o bila, se unge cu ulei si se lasa la crescut o ora.
Se formeaza bucati din aluat, de aprox. 60 g fiecare. Apoi se fac covrigi: se vede in poze cum.
Se pune o oala cu apa la fiert si se fierb covrigii, z 15 secunde fiecare, daca e mai mult isi pierd forma. Se scot si se scurg de apa, dupa care se pun in tava unsa cu unt, se ung cu galbenusul batut cu lingurita de apa rece, se presara cu mac, susan sau ce vreti voi si se baga la cuptor la 200 C 20 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi evreiesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte muntenesti

Turte muntenesti

Cernem faina, facem o adancitura in mijlocul ei si adaugam drojdia diluata in cateva linguri de apa

6 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine

Paine "Floarea soarelui"

Din toate ingredientele preparam un aluat, pe care il lasam circa 45 de minute. Impartim aluatul

2 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Plamadeala , 22 martie 2015

    voi incerca....cu fertu nustiu cum se va primi.....voi scri testarea

  • Fara foto

    Mimi Lefter , 18 februarie 2015

    care ulei si cat?

  • Fara foto

    Alexandra Vasilescu , 19 octombrie 2014

    Cred ca a folosit 50 gr unt, a inlocuit uleiul.

    • Fara foto

      Alexandra Vasilescu , 19 octombrie 2014

      Lc = lingurita cafea/ceai; Ls = lingurita supa ( in cazul in care veti gasi vreodata prescurtarea asta la vreo reteta).

    • Fara foto

      Mary Ardelean , 18 octombrie 2014

      In reteta la ingrediente ai dat unt iar la preparare,ulei. Care este ingredientul folosit?

    • Fara foto

      Negulescu Ana , 18 octombrie 2014

      Ce e aia lc?

    • Ilovan_Anca

      Ilovan_Anca (Bucatar sef) , 17 aprilie 2014

      cat ulei trebuie??

    • Fara foto

      Ilovan Anca , 14 aprilie 2014

      nu ai scris cat ulei trebuie!

    • adriana

      adriana (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      super buni bravoooooo!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 15 g drojdie proaspata sau 2 lc drojdie uscata
  • 1/4 l lapte
  • 50 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 1/2 lc sare
  • 1 ou
  • galbenusul separat de albus
  • galbensul se amesteca cu 1 lc apa rece
  • mac
  • susan
  • dupa preferinte

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Ilovan_Anca (Bucatar sef)

cat ulei trebuie??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen