autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

COZONAC

Autor: mary (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
2 kg faina, 250 g zahar, 4 oua(galbenusurile), 2 lingurite sare, lapte, drojdie un cubulet

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul din faina, laptele si drojdia amestecate bine, sa nu fie prea moale, se opareste cu 1\2 cana ulei, se framanta pana se face basici, se ia cate o bucata cam cat ii tava si se pune in tava unsa. Se poate adauga nuca, cacao sau stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute. Se prepara maia din drojdia lichefiata,

3 voturi    0 comentarii
150h 10 min
Retete de Pasti
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    1 comentariu
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Eu adaug si crema de cacao, nuca maruntita, stafide si mac.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 250 g zahar
  • 4 oua(galbenusurile)
  • 2 lingurite sare
  • lapte
  • drojdie un cubulet

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu adaug si crema de cacao, nuca maruntita, stafide si mac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu cartofi