autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

COZONAC

Autor: mary (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mary (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
2 kg faina, 250 g zahar, 4 oua(galbenusurile), 2 lingurite sare, lapte, drojdie un cubulet

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul din faina, laptele si drojdia amestecate bine, sa nu fie prea moale, se opareste cu 1\2 cana ulei, se framanta pana se face basici, se ia cate o bucata cam cat ii tava si se pune in tava unsa. Se poate adauga nuca, cacao sau stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

-se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin. -se

27 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

32 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Eu adaug si crema de cacao, nuca maruntita, stafide si mac.

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg faina
  • 250 g zahar
  • 4 oua(galbenusurile)
  • 2 lingurite sare
  • lapte
  • drojdie un cubulet

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu adaug si crema de cacao, nuca maruntita, stafide si mac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Macinici