autor:

mogoanta daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile, 300g zahar, 2 linguri smantana, 70ml ulei ptr framantat, 70-80g rama, 400 ml lapte, 200 ml lapte ptr oparit faina, 65-70 g drojdie, arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Se ia 100g faina care se opareste cu 200 ml lapte dupa care se lasa la racit,restul de lapte(400 ml)se pune la fiert cu zaharul pana se topeste si peste lapte punem coaja de portocala,esenta de rom si vanilie.Pe urmail dam la o parte dupa care adaug galbenusurile alea 3 in lapte.Frecam drojdia cu zahar adaugando la urma in faina oparita si amesteci bine si o lasam la crescut,Dupa ce a crescut maiaua adaugam restul de lapte cu ouale si aromele peste faina ramasa framantam bine si pe urma punem rama topita sa fie calda, uleiul cald si smantana, batem bine aluatul pana face niste bule si apoi o lasam la crescut.


PENTRU UMPLUTURA:albusurile de la alea 3 oua de unde ai luat galbenusurile se freaca cu zahar si nuca macinata si se pune ca umplutura.pe deasupra se unge cu galbenus si se presara zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure

Cozonac cu cacao, nuci si alune de padure

Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor:

2 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Retete de Craciun
Cozonac

Cozonac

Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata. Se bat

15 voturi    3 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile
  • 300g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 70ml ulei ptr framantat
  • 70-80g rama
  • 400 ml lapte
  • 200 ml lapte ptr oparit faina
  • 65-70 g drojdie
  • arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine deosebita in 10 minute