autor:

mogoanta daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile, 300g zahar, 2 linguri smantana, 70ml ulei ptr framantat, 70-80g rama, 400 ml lapte, 200 ml lapte ptr oparit faina, 65-70 g drojdie, arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Se ia 100g faina care se opareste cu 200 ml lapte dupa care se lasa la racit,restul de lapte(400 ml)se pune la fiert cu zaharul pana se topeste si peste lapte punem coaja de portocala,esenta de rom si vanilie.Pe urmail dam la o parte dupa care adaug galbenusurile alea 3 in lapte.Frecam drojdia cu zahar adaugando la urma in faina oparita si amesteci bine si o lasam la crescut,Dupa ce a crescut maiaua adaugam restul de lapte cu ouale si aromele peste faina ramasa framantam bine si pe urma punem rama topita sa fie calda, uleiul cald si smantana, batem bine aluatul pana face niste bule si apoi o lasam la crescut.


PENTRU UMPLUTURA:albusurile de la alea 3 oua de unde ai luat galbenusurile se freaca cu zahar si nuca macinata si se pune ca umplutura.pe deasupra se unge cu galbenus si se presara zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Coaja de lamaie se lasa la inmuiat in lapte 5 minute. Se prepara maia din drojdia lichefiata,

1 vot    0 comentarii
150h 10 min
Retete de Pasti
Cozonac de post cu mac

Cozonac de post cu mac

Se face maiaua din 3 linguri faina ,drojdie,1lingurita zahar un pahar apa.seamesteca bine ingredientele.Selasa

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile
  • 300g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 70ml ulei ptr framantat
  • 70-80g rama
  • 400 ml lapte
  • 200 ml lapte ptr oparit faina
  • 65-70 g drojdie
  • arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pancakes cu miere și mac