Se ia 100g faina care se opareste cu 200 ml lapte dupa care se lasa la racit,restul de lapte(400 ml)se pune la fiert cu zaharul pana se topeste si peste lapte punem coaja de portocala,esenta de rom si vanilie.Pe urmail dam la o parte dupa care adaug galbenusurile alea 3 in lapte.Frecam drojdia cu zahar adaugando la urma in faina oparita si amesteci bine si o lasam la crescut,Dupa ce a crescut maiaua adaugam restul de lapte cu ouale si aromele peste faina ramasa framantam bine si pe urma punem rama topita sa fie calda, uleiul cald si smantana, batem bine aluatul pana face niste bule si apoi o lasam la crescut.
PENTRU UMPLUTURA:albusurile de la alea 3 oua de unde ai luat galbenusurile se freaca cu zahar si nuca macinata si se pune ca umplutura.pe deasupra se unge cu galbenus si se presara zahar

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii