autor:

mogoanta daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile, 300g zahar, 2 linguri smantana, 70ml ulei ptr framantat, 70-80g rama, 400 ml lapte, 200 ml lapte ptr oparit faina, 65-70 g drojdie, arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Se ia 100g faina care se opareste cu 200 ml lapte dupa care se lasa la racit,restul de lapte(400 ml)se pune la fiert cu zaharul pana se topeste si peste lapte punem coaja de portocala,esenta de rom si vanilie.Pe urmail dam la o parte dupa care adaug galbenusurile alea 3 in lapte.Frecam drojdia cu zahar adaugando la urma in faina oparita si amesteci bine si o lasam la crescut,Dupa ce a crescut maiaua adaugam restul de lapte cu ouale si aromele peste faina ramasa framantam bine si pe urma punem rama topita sa fie calda, uleiul cald si smantana, batem bine aluatul pana face niste bule si apoi o lasam la crescut.


PENTRU UMPLUTURA:albusurile de la alea 3 oua de unde ai luat galbenusurile se freaca cu zahar si nuca macinata si se pune ca umplutura.pe deasupra se unge cu galbenus si se presara zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac impletit

Cozonac impletit

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Cozonac cu cacao, stafide si rahat

Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile
  • 300g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 70ml ulei ptr framantat
  • 70-80g rama
  • 400 ml lapte
  • 200 ml lapte ptr oparit faina
  • 65-70 g drojdie
  • arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete umplute cu dulceata si nuci