autor:

mogoanta daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mogoanta daniela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile, 300g zahar, 2 linguri smantana, 70ml ulei ptr framantat, 70-80g rama, 400 ml lapte, 200 ml lapte ptr oparit faina, 65-70 g drojdie, arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Se ia 100g faina care se opareste cu 200 ml lapte dupa care se lasa la racit,restul de lapte(400 ml)se pune la fiert cu zaharul pana se topeste si peste lapte punem coaja de portocala,esenta de rom si vanilie.Pe urmail dam la o parte dupa care adaug galbenusurile alea 3 in lapte.Frecam drojdia cu zahar adaugando la urma in faina oparita si amesteci bine si o lasam la crescut,Dupa ce a crescut maiaua adaugam restul de lapte cu ouale si aromele peste faina ramasa framantam bine si pe urma punem rama topita sa fie calda, uleiul cald si smantana, batem bine aluatul pana face niste bule si apoi o lasam la crescut.


PENTRU UMPLUTURA:albusurile de la alea 3 oua de unde ai luat galbenusurile se freaca cu zahar si nuca macinata si se pune ca umplutura.pe deasupra se unge cu galbenus si se presara zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac evantai cu mere

Cozonac evantai cu mere

Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 6 oua(3 intregi si 3 doar galbenusurile
  • 300g zahar
  • 2 linguri smantana
  • 70ml ulei ptr framantat
  • 70-80g rama
  • 400 ml lapte
  • 200 ml lapte ptr oparit faina
  • 65-70 g drojdie
  • arome: coaja de portocala fiarta in prima apa la urma aruncata apa si pe urma punem iar putina apa cu 6 linguri de zahat si o lasam sa scada de tot,dupa ce a scazut o lasam la racit si la urma o tocam marunt,punem si esenta de rom si vanilie cate 1 sticluta din fiecare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu faina integrala de grau