autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2012

Ingrediente
Doresc tuturor "gustoaselor" si "gustosilor" un An Nou 2012 Fericit si cu multe impliniri., Aceasta este reteta de cozonac a mamei mele, pe care o fac intotdeauna de sarbatori simt astfel ca sunt"putin" acasa...in Romania., Avem nevoie de:, -1 kg faina, -2 cani lapte caldut, -3 oua mari, -200 g zahar, -coaja rasa de la o lamaie, -coaja rasa de la o portocala, -4 plicuri zahar vanilat, -1 praf de sare, -15o ml ulei caldut, -4 lingurite drojdie instantanee, -stafide, -2 cani de nuca macinata, -200 g mac macinat, -100 g unt moale, -2 linguri de cacao, -1/2 cana lapte caldut pentru umplutura de mac, -ulei pentru uns foaia de cozonac cu nuca, -1 ou batut pentru uns cozonacii, -esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata.
Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare.
Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de lamaie si portocala,aromele si laptele caldut.
Se adauga albusurile batute spuma si la urma uleiul caldut.
Se framanta bine apoi se adauga stafidele.
Coca la framantat se tot intoarce in cruce. Ca sa se amestece totul bine.
Se presara cu faina, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte coca in 3 parti egale.
Cozonacul cu nuca
Se intinde o foaie groasa de 1 cm; se unge cu ulei si se presara cu nuca macinata cu zahar si stropita cu putina esenta de rom.
Se ruleaza si se aseaza in tava, unde se mai lasa putin sa creasca.
Cozonacul cu mac
Macul se macina, se amesteca cu coaja de lamaie rasa, zahar dupa gust si lapte caldut pana se obtine o pasta groasa dar care se poate unge pe foaia de cozonac.Nu se unge foaia cu ulei.
Cozonac cu cacao
Se freaca untul spuma cu cacao si zahar dupa gust si se unge foaia de cozonac cu crema obtinuta.
Cozonacii se ung cu ou inainte de a se da la cuptor.
Se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 1 ora sau pana s-au rumenit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac steluta

Cozonac steluta

Se cerne faina intr-un vas, peste faina adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare, esenta, untul

13 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    Am dat intamplator peste reteta si mi s-a facut o pofta de zile mari...pe caldurile astea nu imi ramane decat sa-mi imaginez gustul si mirosul acestei pufosenii de la dvs....ca de facut nu ma incumet

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2012

    Asa bunatati cu numai 3 oua? Arata foarte bine si ma gandesc ca sunt si gustosi!!!

  • SCUMPU CRISTINA

    SCUMPU CRISTINA (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2012

    La multi ani! Arata super bine Miihaela !

Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Doresc tuturor "gustoaselor" si "gustosilor" un An Nou 2012 Fericit si cu multe impliniri.
  • Aceasta este reteta de cozonac a mamei mele
  • pe care o fac intotdeauna de sarbatori simt astfel ca sunt"putin" acasa...in Romania.
  • Avem nevoie de:
  • -1 kg faina
  • -2 cani lapte caldut
  • -3 oua mari
  • -200 g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -4 plicuri zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • -15o ml ulei caldut
  • -4 lingurite drojdie instantanee
  • -stafide
  • -2 cani de nuca macinata
  • -200 g mac macinat
  • -100 g unt moale
  • -2 linguri de cacao
  • -1/2 cana lapte caldut pentru umplutura de mac
  • -ulei pentru uns foaia de cozonac cu nuca
  • -1 ou batut pentru uns cozonacii
  • -esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Am dat intamplator peste reteta si mi s-a facut o pofta de zile mari...pe caldurile astea nu imi ramane decat sa-mi imaginez gustul si mirosul acestei pufosenii de la dvs....ca de facut nu ma incumet

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)