Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata.
Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare.
Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de lamaie si portocala,aromele si laptele caldut.
Se adauga albusurile batute spuma si la urma uleiul caldut.
Se framanta bine apoi se adauga stafidele.
Coca la framantat se tot intoarce in cruce. Ca sa se amestece totul bine.
Se presara cu faina, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte coca in 3 parti egale.
Cozonacul cu nuca
Se intinde o foaie groasa de 1 cm; se unge cu ulei si se presara cu nuca macinata cu zahar si stropita cu putina esenta de rom.
Se ruleaza si se aseaza in tava, unde se mai lasa putin sa creasca.
Cozonacul cu mac
Macul se macina, se amesteca cu coaja de lamaie rasa, zahar dupa gust si lapte caldut pana se obtine o pasta groasa dar care se poate unge pe foaia de cozonac.Nu se unge foaia cu ulei.
Cozonac cu cacao
Se freaca untul spuma cu cacao si zahar dupa gust si se unge foaia de cozonac cu crema obtinuta.
Cozonacii se ung cu ou inainte de a se da la cuptor.
Se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 1 ora sau pana s-au rumenit.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii