autor:

A n d r e e a

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Cozonac

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina, 4 oua, 250 g zahar, 100 g ulei, drojdie cat o nuca, 1 cub de unt, 1 lingurita sare, lapte, mirosuri (zahar vanilat, esenta de rom, vanilie....), , Umplutura:, miez de nuca, cacao, mirosuri, coaja de la o lamaie, rahat

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Se cerne faina. Se ia o mana de faina si se opareste cu lapte fierbinte, amestecandu-se bine. Se imparte in doua: jumatate se pune peste faina ramasa, iar cealalta jumatate se lasa sa se racoreasca putin. Cand e calduta se adauga drogdia, se stropeste cu lapte cald, se amesteca bine, se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut cca. 20 de min.
Intre timp se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu sarea si mirosurile.
In faina ramasa se pune zaharul, galbenusurile amestecate bine, maiaua crescuta, untul si se framanta bine, punandu-se lapte pana se incorporeaza toata faina.
ATENTIE!! Aluatul nu trebuie sa iasa prea moale, ci un aluat potrivit pentru a nu se lasa cand creste.
Dupa ce s-a incorporat toata faina, se pune ulei putin cate putin, se ma tranteste de cateva ori, se mai rupe aluatul bucatele, apoi se mai framanta si tot asa pana se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul se lasa la dospit 1:30-2:00 h.
Dupa ce creste se intind foi, se pun peste ele umplutura din miez de nuca, cacao, coaja de lamaie si mirosuri. Se pun si bucatele de rahat. Se fac doua suluri si se impletesc. Se pune cozonacul in tava si se mai lasa cca. 1 h la crescut la cald pana ajunge la nivelul tavii.
Se tine la cuptor la foc potrivit cca. 1 h ( se incearca cu scobitoarea).


Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat oparit

100 g faina se opareste cu 200 ml lapte clocotit. Se lasa la racit si se amesteca cu drojdia lichefiata

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g ulei
  • drojdie cat o nuca
  • 1 cub de unt
  • 1 lingurita sare
  • lapte
  • mirosuri (zahar vanilat
  • esenta de rom
  • vanilie....)
  • Umplutura:
  • miez de nuca
  • cacao
  • mirosuri
  • coaja de la o lamaie
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tartallette cu crema mascarpone