autor:

A n d r e e a

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Cozonac

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2012

Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina, 4 oua, 250 g zahar, 100 g ulei, drojdie cat o nuca, 1 cub de unt, 1 lingurita sare, lapte, mirosuri (zahar vanilat, esenta de rom, vanilie....), , Umplutura:, miez de nuca, cacao, mirosuri, coaja de la o lamaie, rahat

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Se cerne faina. Se ia o mana de faina si se opareste cu lapte fierbinte, amestecandu-se bine. Se imparte in doua: jumatate se pune peste faina ramasa, iar cealalta jumatate se lasa sa se racoreasca putin. Cand e calduta se adauga drogdia, se stropeste cu lapte cald, se amesteca bine, se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut cca. 20 de min.
Intre timp se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu sarea si mirosurile.
In faina ramasa se pune zaharul, galbenusurile amestecate bine, maiaua crescuta, untul si se framanta bine, punandu-se lapte pana se incorporeaza toata faina.
ATENTIE!! Aluatul nu trebuie sa iasa prea moale, ci un aluat potrivit pentru a nu se lasa cand creste.
Dupa ce s-a incorporat toata faina, se pune ulei putin cate putin, se ma tranteste de cateva ori, se mai rupe aluatul bucatele, apoi se mai framanta si tot asa pana se incorporeaza tot uleiul.
Aluatul se lasa la dospit 1:30-2:00 h.
Dupa ce creste se intind foi, se pun peste ele umplutura din miez de nuca, cacao, coaja de lamaie si mirosuri. Se pun si bucatele de rahat. Se fac doua suluri si se impletesc. Se pune cozonacul in tava si se mai lasa cca. 1 h la crescut la cald pana ajunge la nivelul tavii.
Se tine la cuptor la foc potrivit cca. 1 h ( se incearca cu scobitoarea).


Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu ciocolata si nuca

Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Maia: 100 ml lapte se fierbe si apoi se adauga 1 lingura de faina si se amesteca bine.Se lasa la

7 voturi    3 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga

20 voturi    11 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g ulei
  • drojdie cat o nuca
  • 1 cub de unt
  • 1 lingurita sare
  • lapte
  • mirosuri (zahar vanilat
  • esenta de rom
  • vanilie....)
  • Umplutura:
  • miez de nuca
  • cacao
  • mirosuri
  • coaja de la o lamaie
  • rahat

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu caise caramelizate