autor:

ecaterina (katy) g.

» » , Aluaturi si Foietaje, Torturi

COZONAC A LA KATY,foarte delicios

Autor: ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
aluatul- 1kg faina de preferat din piata de la tarani,e, mai sanatoasa,alba,si ieftina, -4 oua, -500 ml lapte, -50 gr drojdie proaspata, -1 cana cu zahar, -1 pahar cu ulei, -3 plicuri cu zahar vanilinat, -razatura de lamaie, umplutura- 2linguri cacao, - 3 linguri nuca de cocos, - 3 linguri zahar, - nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 2h

155 voturi

Mod de preparare

Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru a se omogeniza.

Separat se bat ouale, iar laptele se pune la incalzit, dupa care se toarna putin peste drojdie, pentru a se topi.

Se toarna laptele cu drojdia topita in mijlocul vasului cu faina si 3 sferturi din ouale batute, restul de ou ramane pentru a se unge cozonacul, si 3 sferturi din cantitatea de ulei si se amesteca cu lingura. Dupa ce se pune si restul cantitatii de lapte, se ia la framantat cu mana. E de preferat sa trantiti coca in vas sau pe planseta de cateva ori pentru a creste si a se omogeniza mult mai bine. In tot acest timp se mai adauga treptat si restul de ulei. Se lasa la crescut cam 40 de minute, acoperit cu un prosop, dupa care se presara faina pe blatul de lucru si se intinde coca pe o foaie, cu sucitorul. Se impatureste in 3 si se pune din nou la crescut 40 de minute. Acest demers face ca coca sa creasca mult mai repede.

Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se imparte coca in 2, se presara blatul de lucru cu faina si se intind 2 foi cam de 2 cm grosime. Se presara compozitia pentru umplutura, se ruleaza si se lasa din nou la crescut aproximativ 40 minute. Se ung cu ou, se presara seminte, zahar si se baga in cuptorul deja incalzit, pentru 50 de minute pana se fac maronii. Pofta buna si un paste fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC A LA KATY,foarte delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

Tort de ciocolata, capsuni si maioneza

Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut

2 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    good!!!!!!!!!

  • ecaterina (katy) g.

    ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

    ASTIA-S COZONACEII DE ACUM!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Arata foarte bine !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      imi plac figurinele de cozonac!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Foarte frumoşi cozonacii tăi! Felicitări!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte frumosi cozonacii!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Felicitai fetelor! Arata grozav cozonacii vostri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Felicitari din toate punctele de vedere...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Cozonacul de casa e cel mai bun, si aroma pe care o ai in bucatarie cand il scoti din cuptor... o minunatie!. A facut niste cozonaci de toata frumusetea!

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Va multumesc! Figurinele sunt tot din aluatul de cozonac. Dar formez bilute mai mari si mai mici din aluat, 8 la numar, si fac 2 urechi, un cap, o burtica, 2 maini, 2 labute. Sa le lipiti bine intre ele, pt ca se desprind cand le scoateti. Le ungeti cu ou si apoi lipiti patratele mici de rahat de diferite culori sau bombonele. Mustatile sunt din paste fainoase subtiri. Ar fi mult mai bune daca atunci cand faceti bilutele sa puneti si ceva inauntru. Rahat, stafide... Iar cozonacul il fac de obicei in vase de iena, imi place ca pot sa vad cat s-a copt si in interiorul vasului, si are si o forma mai deosebita. Sa mai schimbam clasica forma... Mult succes!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Super arata si cozonacul facut in casa, este mult mai bun ca cel cumparat,felicitari pentru reteta, am sa fac si eu dupa aceasta reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte bine arata...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Katy imi place forma ce ai dat-o ...cozonacului,,,acele figurine ! In umplutura se mai pot pune stafide ce au stat in prealabil la inmuiat...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Nimic nu se compara cu aroma cozonacului abia scos din cuptor... Katy, sunt simpatice figurinele! Retin ideea cu nuca de cocos in umplutura.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Katy, ce figurine sunt, din aluat de cozonac, da-ne mai multe informatii. Arata tare bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

155 voturi

Ingrediente

  • aluatul- 1kg faina de preferat din piata de la tarani,e
  • mai sanatoasa,alba,si ieftina
  • -4 oua
  • -500 ml lapte
  • -50 gr drojdie proaspata
  • -1 cana cu zahar
  • -1 pahar cu ulei
  • -3 plicuri cu zahar vanilinat
  • -razatura de lamaie
  • umplutura- 2linguri cacao
  • - 3 linguri nuca de cocos
  • - 3 linguri zahar
  • - nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina (katy) g.
TORT  SAH

TORT SAH

Blatul: se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga in ploaie zaharul si cel vanilinat pana

155 voturi    18 comentarii
2h
Torturi
BISCUITI ALB SI NEGRU

BISCUITI ALB SI NEGRU

Se freaca untul cu zaharul,pana se obtine o crema fina. Adaugam sarea,apoi treptat,se incorporeaza

67 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

good!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Eufrosina Tort Eufrosina

Pentru onomastica mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă cu alune de pădure, decorat cu crema ganache, frişcă şi floricele

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort de iaurt