cozonac ardelenesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte,6 linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa.
  • pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Mod de preparare

in 150 ml lapte caldut se pune drojdia si se lasa 5 minute.

se pune faina intr-un baol mai mare se adauga zaharul cele 5 galbenusuri si 4 albusuri, zaharul vaniliat si sarea,se amesteca putin dupa care se pune drojdia care a fost tinuta in laptele caldut 5 minute,se aesteca iar si se pune lapte pana se formeaza o coca (nici vartoasa nici prea moale)coca se framanta circa 20 minute adaugand cate o lingura de ulei,apoi se lasa la crescut 30-45min.Dupa ce coca este pusa pa crescut acoperita cu un prosop de bucatarie se pregateste umplutura.

Coca rezultata se imparte in 2 sau in 3 (dupa preferinte daca se imparte in 2,cozonacul o sa iasa mai gros ) se intinde pe masa de bucatarie unsa cu putin ulei si se umple,apoi se ruleaza,se aseaza in tava tapetata cu ulei si putina faina se pedeasupra se unge cu oul ramas care se bate bine,cuptorul se incinge bine inainte ,se lasa la cuptor circa 30 minute(pana se rumeneste bine) se serveste caldut sau rece dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise