autor:

maria maria

» » Dulciuri diverse

cozonac ardelenesc

Autor: maria maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2006

Ingrediente
1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte, linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa., pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

in 150 ml lapte caldut se pune drojdia si se lasa 5 minute.
se pune faina intr-un baol mai mare se adauga zaharul cele 5 galbenusuri si 4 albusuri, zaharul vaniliat si sarea,se amesteca putin dupa care se pune drojdia care a fost tinuta in laptele caldut 5 minute,se aesteca iar si se pune lapte pana se formeaza o coca (nici vartoasa nici prea moale)coca se framanta circa 20 minute adaugand cate o lingura de ulei,apoi se lasa la crescut 30-45min.Dupa ce coca este pusa pa crescut acoperita cu un prosop de bucatarie se pregateste umplutura.
Coca rezultata se imparte in 2 sau in 3 (dupa preferinte daca se imparte in 2,cozonacul o sa iasa mai gros ) se intinde pe masa de bucatarie unsa cu putin ulei si se umple,apoi se ruleaza,se aseaza in tava tapetata cu ulei si putina faina se pedeasupra se unge cu oul ramas care se bate bine,cuptorul se incinge bine inainte ,se lasa la cuptor circa 30 minute(pana se rumeneste bine) se serveste caldut sau rece dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac ardelenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac moldo-ardelenesc

Cozonac moldo-ardelenesc

Reteta de cozonac este testata si verificata de-a lungul timpului, baza retetei porneste de la Iasi,

32 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC  - ENY  -

COZONAC ARDELENESC - ENY -

Se dizolva drojdia in 1/2 litru lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia).

71 voturi    14 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte, linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa.
  • pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Raporteaza reteta

Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cozonacul este un desert delicios.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu chefir, mac si scortisoara