cozonac ardelenesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 Kg faina,6 oua,o lingura rasa de drojdie uscata,1/2 Kg lapte,6 linguri zahar(cu varf)6 linguri ulei,2 pliculete de zahar vaniliat.si o lingurita de sare rasa.
  • pt umplutura se poate folosii dupa preferinte:rahat taiat cubulete,stafide,nuca macinata cu zahar si altele

Mod de preparare

in 150 ml lapte caldut se pune drojdia si se lasa 5 minute.

se pune faina intr-un baol mai mare se adauga zaharul cele 5 galbenusuri si 4 albusuri, zaharul vaniliat si sarea,se amesteca putin dupa care se pune drojdia care a fost tinuta in laptele caldut 5 minute,se aesteca iar si se pune lapte pana se formeaza o coca (nici vartoasa nici prea moale)coca se framanta circa 20 minute adaugand cate o lingura de ulei,apoi se lasa la crescut 30-45min.Dupa ce coca este pusa pa crescut acoperita cu un prosop de bucatarie se pregateste umplutura.

Coca rezultata se imparte in 2 sau in 3 (dupa preferinte daca se imparte in 2,cozonacul o sa iasa mai gros ) se intinde pe masa de bucatarie unsa cu putin ulei si se umple,apoi se ruleaza,se aseaza in tava tapetata cu ulei si putina faina se pedeasupra se unge cu oul ramas care se bate bine,cuptorul se incinge bine inainte ,se lasa la cuptor circa 30 minute(pana se rumeneste bine) se serveste caldut sau rece dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise