Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 15 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 40 gr crema de ciocolata din comert
  • 1 cana de nuca macinata
  • 2 lingui zahar
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Maia:

100 ml lapte se fierbe si apoi se adauga 1 lingura de faina si se amesteca bine.Se lasa la racorit si cand este doar caldut amestecul se dauga la el si drojdia amestecata cu 1 lingurita zahar.

Se lasa la crescut 20 min la caldura.

Aluat:

Faina impreuna cu toate celelate ingrediente se pun intr-un vas,se adauga maiaua si se framanta un aluat omogen si bine lucrat.

Se acopera apoi cu un servet si se lasa la crescut 45 min.

Intr-o tava intinsa asezam o hartie de copt.

Alautul crescut se framanta din nou si se imparte in 4 parti Fiecare parte se intinde in foaie dreptunghiulara.

Asezam prima foaie in tava,intindem un strat uniform de crema de ciocolata,alta foaie si crema de nuca (albusurile batute spuma cu zahrul si nuca),alta foaie si iar crema de ciocolata si ultima foaie.Decupam apoi forma unui bradut din aluat.si pentru ai da un aspect mai deosebit taiem fasii de 3cm de la marginea bradului pana la 3 cm de mijloc Aceste fasii se rasucesc apoi inspre partea de sus a bradului.Ungem deasupra cozonacul cu un galbenus batut .Il decoram cu bombonele colorate .Se lasa la crescut 20 min dupa care se coace la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor