autor:

cretu_veronica22

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2014

Ingrediente
500 gr faina, 300 ml lapte, 2 galbenusuri, 150 gr zahar, 100 gr unt, coaja de la 1/2 lamaie, 1 lingura esenta de rom, 1 lingura esenta de vanilie, 15 gr drojdie proaspata, , , Umplutura:, 40 gr crema de ciocolata din comert, 1 cana de nuca macinata, 2 lingui zahar, 2 albusuri

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Maia:

100 ml lapte se fierbe si apoi se adauga 1 lingura de faina si se amesteca bine.Se lasa la racorit si cand este doar caldut amestecul se dauga la el si drojdia amestecata cu 1 lingurita zahar.

Se lasa la crescut 20 min la caldura.

Aluat:

Faina impreuna cu toate celelate ingrediente se pun intr-un vas,se adauga maiaua si se framanta un aluat omogen si bine lucrat.

Se acopera apoi cu un servet si se lasa la crescut 45 min.



Intr-o tava intinsa asezam o hartie de copt.

Alautul crescut se framanta din nou si se imparte in 4 parti Fiecare parte se intinde in foaie dreptunghiulara.

Asezam prima foaie in tava,intindem un strat uniform de crema de ciocolata,alta foaie si crema de nuca (albusurile batute spuma cu zahrul si nuca),alta foaie si iar crema de ciocolata si ultima foaie.Decupam apoi forma unui bradut din aluat.si pentru ai da un aspect mai deosebit taiem fasii de 3cm de la marginea bradului pana la 3 cm de mijloc Aceste fasii se rasucesc apoi inspre partea de sus a bradului.Ungem deasupra cozonacul cu un galbenus batut .Il decoram cu bombonele colorate .Se lasa la crescut 20 min dupa care se coace la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata si nuca "Bradut"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

Coaste de porc glazurate, la cuptor, cu cartofi cu rozmarin

Amestecam intr-un bol usturoiul dat prin presa cu sarea, boiaua, piperul, ulei si condimentele cu

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Craciun
Cozonac in straturi

Cozonac in straturi

Intr-un castron se pune faina cernuta;intr-un bol se pune 4linguri de faina,se opareste cu putin

2 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2014

    Arata minunat.am sa-l incerc si eu cu siguranta.

  • Fara foto

    Muraru Ana , 17 decembrie 2014

    De-abia astept sa-l incerc...... multumesc pt idee... e deosebit.......................

  • Fara foto

    Mioara Maria Vacaraciuc , 15 decembrie 2014

    minunat!

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 15 gr drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 40 gr crema de ciocolata din comert
  • 1 cana de nuca macinata
  • 2 lingui zahar
  • 2 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
LALY

LALY (Chef de cuisine)

Arata minunat.am sa-l incerc si eu cu siguranta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine