autor:

Lory

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac cuib de viespi

Autor: Lory (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lory (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 300 g. faina, 100 ml lapte, un ou, 20 g margarina topita si racita, 2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar, un plic zahar vanilat, un plic drojdie uscata, sare, coaja rasa de la o portocala, , Pt.umplutura, 50 g.unt topit, nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera), 100 g fructoza sau inlocuitor zahar, o lingura cacao, o esenta de rom, , un ou si doua linguri de lapte pt uns

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina si drojdia ,dupa care se selecteaza programul pentru framantare. Intre timp se prepara umplutura. Intr-un castron se adauga nuca cu cacao,fructoza si esenta de rom.
Dupa terminarea programului,se ia aluatul si se intinde o foaia subtire,se unge cu untul topit si se intinde umplutura,se ruleaza si se taie in bucati de 4-5 cm.
Se pregateste cu hartie de copt o tava rotunda si se aseaza in cerc bucatile rezultate. Se lasa sa creasca o jumatate de ora,dupa care se ung cu oul batut cu lapte si se da la cuptor,la foc potrivit ,pentru aproximativ jumatate de ora.Daca se doreste,cat timp este cald, se poate unge cu miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu mac si cascaval

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia,

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 g. faina
  • 100 ml lapte
  • un ou
  • 20 g margarina topita si racita
  • 2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic drojdie uscata
  • sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pt.umplutura
  • 50 g.unt topit
  • nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera)
  • 100 g fructoza sau inlocuitor zahar
  • o lingura cacao
  • o esenta de rom
  • un ou si doua linguri de lapte pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de Lory
Prajitura cu gris

Prajitura cu gris

Se bat albusurile spuma. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul

4 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Friptura simpla din ceafa de porc

Friptura simpla din ceafa de porc

Se taie carnea in bucati maricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei intr-o cratita, se adauga carnea,

0 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Salata de cartofi cu maioneza

Salata de cartofi cu maioneza

Se fierb cartofii in coaja( eu am ales cartofi mai mici ca sa fiarba mai repede), Intre timp se

1 vot    4 comentarii
30 min
Salate de legume
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Iuliana