1 Kg faina cernuta se pune in lighean,
Se face la mijloc adincitura in care se toarna un pic de lapte in care s-a dizolvat 50g drojdie cu putin zahar.
Se framinta, se bate de masa pina face bule in aluat.
Se lasa la crescut.
Se adauga 4 galbenusuri in drojdia crescuta.(maia), apoi se adauga½ l lapte + 400g zahar se incalzeste pefoc+ coaja de lamiie+1 lingurita de sare+ vanilie, bineinteles dupa ce s-a mai racorit.
Se incorporeaza 300 de grame grasime calda care se toarna incet incet.
Se framinta coca
Se lasa la crescut in faza 1.
Se ung tavile dupa care se intinde coca si se adauga umplutura cu nuci fierte in lapte, stafide cacao, sau mac ori rahat… se ruleaza se asaza in tavi si se face cresterea faza 2.
Se unge cu galbenus de ou se adauga mac pe deasupra si se baga la cuptorul incins in prealabil .
Nu se deschide in timpul coptului pentru a nu se lasa.
Pofta buna!
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii