autor:

filip gabriela

» » Prajituri

cozonac de post cu umplutura

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg faina pentru cozonaci ("000"), 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa, 300 g zahar tos, 150 g margarina, 100 ml ulei, 50 g drojdie (cat o nuca), lamaie rasa, vanilie, un praf de sare, Umplutura: gem, nuca macinata amestecata cu zahar, cacao inmuiate cu un pahar de suc, rahat taiat bucati, stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva drojdia peste care punem un varf de cutit de sare si 2-3 linguri de zahar, o ceasca de apa calda amestecam bine pana ce drojdia se dizolva,adaugam si 2-3 linguri de faina amestecand incontinuu si lasam sa creasca maiaua. Zaharul, lamaia rasa, zaharul vanilat se amesteca cu faina.Cand maiaua a crescut se adauga restul de lichid caldut si se toarna totul peste faina.Se framanta bine, adaugand treptat grasimile pana aluatul devine elastic, bine de lucrat.Se lasa la crescut si apoi se imparte aluatul in doua, se intind foi, se umplu dupa preferinta, se pun in tavi, se lasa sa creasca, se pregateste cuptorul.Dupa ce au crescut in tavi, cozonacii se cu un sirop din 1 lingura de zahar, 1 lingura ulei si 1 lingura apa.Se dau la cuptor circa 40 minute. Se scot din cuptor, se ung din nou cu acelasi lichid.Se lasa sa se racoreasca...si...Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac de post cu umplutura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de lapte

Rulada cu crema de lapte

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare

21 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri
Bucatele de ciocolata

Bucatele de ciocolata

Untul se freaca spuma;se adauga zaharul si se freaca in continuare.Se pun,apoi,galbenusurile(6),unul

8 voturi    10 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Cred ca iese bun.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina pentru cozonaci ("000")
  • 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa
  • 300 g zahar tos
  • 150 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 50 g drojdie (cat o nuca)
  • lamaie rasa
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura: gem
  • nuca macinata amestecata cu zahar
  • cacao inmuiate cu un pahar de suc
  • rahat taiat bucati
  • stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca iese bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Bomboane din biscuiti