autor:

filip gabriela

» » Prajituri

cozonac de post cu umplutura

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg faina pentru cozonaci ("000"), 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa, 300 g zahar tos, 150 g margarina, 100 ml ulei, 50 g drojdie (cat o nuca), lamaie rasa, vanilie, un praf de sare, Umplutura: gem, nuca macinata amestecata cu zahar, cacao inmuiate cu un pahar de suc, rahat taiat bucati, stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva drojdia peste care punem un varf de cutit de sare si 2-3 linguri de zahar, o ceasca de apa calda amestecam bine pana ce drojdia se dizolva,adaugam si 2-3 linguri de faina amestecand incontinuu si lasam sa creasca maiaua. Zaharul, lamaia rasa, zaharul vanilat se amesteca cu faina.Cand maiaua a crescut se adauga restul de lichid caldut si se toarna totul peste faina.Se framanta bine, adaugand treptat grasimile pana aluatul devine elastic, bine de lucrat.Se lasa la crescut si apoi se imparte aluatul in doua, se intind foi, se umplu dupa preferinta, se pun in tavi, se lasa sa creasca, se pregateste cuptorul.Dupa ce au crescut in tavi, cozonacii se cu un sirop din 1 lingura de zahar, 1 lingura ulei si 1 lingura apa.Se dau la cuptor circa 40 minute. Se scot din cuptor, se ung din nou cu acelasi lichid.Se lasa sa se racoreasca...si...Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac de post cu umplutura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Minciunele

Minciunele

Faina sa fie calda. Se pune in lapte si smantana si apa calduta drojdia sa se dizolve. Se pune si

17 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Cred ca iese bun.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina pentru cozonaci ("000")
  • 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa
  • 300 g zahar tos
  • 150 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 50 g drojdie (cat o nuca)
  • lamaie rasa
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura: gem
  • nuca macinata amestecata cu zahar
  • cacao inmuiate cu un pahar de suc
  • rahat taiat bucati
  • stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca iese bun.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura turnata cu mere