autor:

filip gabriela

» » Prajituri

cozonac de post cu umplutura

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg faina pentru cozonaci ("000"), 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa, 300 g zahar tos, 150 g margarina, 100 ml ulei, 50 g drojdie (cat o nuca), lamaie rasa, vanilie, un praf de sare, Umplutura: gem, nuca macinata amestecata cu zahar, cacao inmuiate cu un pahar de suc, rahat taiat bucati, stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva drojdia peste care punem un varf de cutit de sare si 2-3 linguri de zahar, o ceasca de apa calda amestecam bine pana ce drojdia se dizolva,adaugam si 2-3 linguri de faina amestecand incontinuu si lasam sa creasca maiaua. Zaharul, lamaia rasa, zaharul vanilat se amesteca cu faina.Cand maiaua a crescut se adauga restul de lichid caldut si se toarna totul peste faina.Se framanta bine, adaugand treptat grasimile pana aluatul devine elastic, bine de lucrat.Se lasa la crescut si apoi se imparte aluatul in doua, se intind foi, se umplu dupa preferinta, se pun in tavi, se lasa sa creasca, se pregateste cuptorul.Dupa ce au crescut in tavi, cozonacii se cu un sirop din 1 lingura de zahar, 1 lingura ulei si 1 lingura apa.Se dau la cuptor circa 40 minute. Se scot din cuptor, se ung din nou cu acelasi lichid.Se lasa sa se racoreasca...si...Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac de post cu umplutura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare.Se pune pe foc zaharul

9 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana

6 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Cred ca iese bun.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina pentru cozonaci ("000")
  • 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa
  • 300 g zahar tos
  • 150 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 50 g drojdie (cat o nuca)
  • lamaie rasa
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura: gem
  • nuca macinata amestecata cu zahar
  • cacao inmuiate cu un pahar de suc
  • rahat taiat bucati
  • stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca iese bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cozonac