autor:

filip gabriela

» » Prajituri

cozonac de post cu umplutura

Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: filip gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg faina pentru cozonaci ("000"), 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa, 300 g zahar tos, 150 g margarina, 100 ml ulei, 50 g drojdie (cat o nuca), lamaie rasa, vanilie, un praf de sare, Umplutura: gem, nuca macinata amestecata cu zahar, cacao inmuiate cu un pahar de suc, rahat taiat bucati, stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un vas se pune faina cernuta.Se dizolva drojdia peste care punem un varf de cutit de sare si 2-3 linguri de zahar, o ceasca de apa calda amestecam bine pana ce drojdia se dizolva,adaugam si 2-3 linguri de faina amestecand incontinuu si lasam sa creasca maiaua. Zaharul, lamaia rasa, zaharul vanilat se amesteca cu faina.Cand maiaua a crescut se adauga restul de lichid caldut si se toarna totul peste faina.Se framanta bine, adaugand treptat grasimile pana aluatul devine elastic, bine de lucrat.Se lasa la crescut si apoi se imparte aluatul in doua, se intind foi, se umplu dupa preferinta, se pun in tavi, se lasa sa creasca, se pregateste cuptorul.Dupa ce au crescut in tavi, cozonacii se cu un sirop din 1 lingura de zahar, 1 lingura ulei si 1 lingura apa.Se dau la cuptor circa 40 minute. Se scot din cuptor, se ung din nou cu acelasi lichid.Se lasa sa se racoreasca...si...Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "cozonac de post cu umplutura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Prajitura cu branza si jeleu de capsuni

Blaturile: Luam 3 oua, le separam, mixam galbenusurile cu zaharul, un plic de zahar vanilat, 3 linguri

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Foi: Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate

22 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Cred ca iese bun.

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina pentru cozonaci ("000")
  • 0,500 l suc de portocale sau amestec de fructe sau apa
  • 300 g zahar tos
  • 150 g margarina
  • 100 ml ulei
  • 50 g drojdie (cat o nuca)
  • lamaie rasa
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura: gem
  • nuca macinata amestecata cu zahar
  • cacao inmuiate cu un pahar de suc
  • rahat taiat bucati
  • stafide inmuiate in rom circa 10 minute

Raporteaza reteta

Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca iese bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu fructe Tarta cu fructe

Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si merisoare Prajitura cu branza si merisoare

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajiturica Sweety