autor:

narcisa costea

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de Craciun

Cozonac Radauti

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 februarie 2011

Ingrediente
oua si,1 pahar zahar si 250ml. lapte/ pe un kg faina, drojdie verde, scortisoara,stafide, rahat colorat,cacao, 1/2 pachet margarina, 1/2 cana ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1 praf scortisoara,esenta de rom si coaja de la jumatete de lamaie.

A doua zi dimineata ne pregetim de copt.In faina calda(la temperatura camerei) turnam laptele fierbinte,si lasam sa se raceasca.

Drojdia (cat o nuca la 1 kg faina)o dizolvam in o lingura zahar si o punem peste lapte,lasam sa dospeasca 10 min,apoi framantam impreuna cu ouale.Facem un aluat potrivit de moale.

½ pachet margarina (ptr 2 kg faina),se taie feliute se unge pe maini si se continua framantarea,apoi se mai adauga un sfert de cana de ulei si se framanta continuu pana se curata de pe vas.Aluatul trebuie sa creasca in maini si sa-l framantam cca40 min.

Acoperim vasul si-l asezam la cald.Impartim aluatul cate 2 cozonaci dintr-un kg faina.



Umplutura:nuca macinata,cacao,zahar,esenta de rom, si zahar vanilat ,stafide si rahat de toate culorile taiate cubulete.Cantitatile le elegem singuri in functie de cat de umplut vrem sa fie cozonacul.



Aluatul se intinde cu ulei ,punem cu mana umplutura(uscata),indoim in interior marginile si rulam.Punem cozonacul in tava unsa cu margarina si mai lasam la crescut inca 20 min.Ungem bine cu oua batute,presaram mac si dam la cuptorul bine incins.

Dam focul la mic si nu deschidem 15 min,apoi dam focul la mare si dupa inca 15 min rotim tava.

Dupa ce s-au copt bine(rumeniti),ii lasam sa se racoreasca si-i ungem cu un sirop din apa zahar si vanilie fierte cca 5 min.

Pentru a impleti cozonacii,facem doua bile dintr-o portie(4 bile dintr-un kg de faina)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Radauti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere

Placinta cu mere

1. Preparam un aluat fraged din faina, unt, zahar, coaja de lamaie, praful de sare si la urma, adaugam

17 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort Pascal sarat

Tort Pascal sarat

Se caleste ceapa verde taiata marunt intr-o cratita cu ulei si dupa ce e calita de jumatate se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Deliciosi si apetisanti!

  • Fara foto

    isabella (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

    Wooow , arata delicios ! :)

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • oua si,1 pahar zahar si 250ml. lapte/ pe un kg faina
  • drojdie verde
  • scortisoara,stafide
  • rahat colorat,cacao
  • 1/2 pachet margarina
  • 1/2 cana ulei

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

344 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

35 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Deliciosi si apetisanti!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine (la masina de facut paine)