Cozonac Radauti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cozonac Radauti

Ingrediente

  • oua si,1 pahar zahar si 250ml. lapte/ pe un kg faina
  • drojdie verde
  • scortisoara,stafide
  • rahat colorat,cacao
  • 1/2 pachet margarina
  • 1/2 cana ulei

Mod de preparare

De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1 praf scortisoara,esenta de rom si coaja de la jumatete de lamaie.

A doua zi dimineata ne pregetim de copt.In faina calda(la temperatura camerei) turnam laptele fierbinte,si lasam sa se raceasca.

Drojdia (cat o nuca la 1 kg faina)o dizolvam in o lingura zahar si o punem peste lapte,lasam sa dospeasca 10 min,apoi framantam impreuna cu ouale.Facem un aluat potrivit de moale.

½ pachet margarina (ptr 2 kg faina),se taie feliute se unge pe maini si se continua framantarea,apoi se mai adauga un sfert de cana de ulei si se framanta continuu pana se curata de pe vas.Aluatul trebuie sa creasca in maini si sa-l framantam cca40 min.

Acoperim vasul si-l asezam la cald.Impartim aluatul cate 2 cozonaci dintr-un kg faina.

Umplutura:nuca macinata,cacao,zahar,esenta de rom, si zahar vanilat ,stafide si rahat de toate culorile taiate cubulete.Cantitatile le elegem singuri in functie de cat de umplut vrem sa fie cozonacul.

Aluatul se intinde cu ulei ,punem cu mana umplutura(uscata),indoim in interior marginile si rulam.Punem cozonacul in tava unsa cu margarina si mai lasam la crescut inca 20 min.Ungem bine cu oua batute,presaram mac si dam la cuptorul bine incins.

Dam focul la mic si nu deschidem 15 min,apoi dam focul la mare si dupa inca 15 min rotim tava.

Dupa ce s-au copt bine(rumeniti),ii lasam sa se racoreasca si-i ungem cu un sirop din apa zahar si vanilie fierte cca 5 min.

Pentru a impleti cozonacii,facem doua bile dintr-o portie(4 bile dintr-un kg de faina)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise