Cozonac Radauti

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cozonac Radauti

Ingrediente

  • oua si,1 pahar zahar si 250ml. lapte/ pe un kg faina
  • drojdie verde
  • scortisoara,stafide
  • rahat colorat,cacao
  • 1/2 pachet margarina
  • 1/2 cana ulei

Mod de preparare

De cu seara punem in ouale batute o lingurita de sare si se da la rece.Tot seara punem in lapte 1 praf scortisoara,esenta de rom si coaja de la jumatete de lamaie.

A doua zi dimineata ne pregetim de copt.In faina calda(la temperatura camerei) turnam laptele fierbinte,si lasam sa se raceasca.

Drojdia (cat o nuca la 1 kg faina)o dizolvam in o lingura zahar si o punem peste lapte,lasam sa dospeasca 10 min,apoi framantam impreuna cu ouale.Facem un aluat potrivit de moale.

½ pachet margarina (ptr 2 kg faina),se taie feliute se unge pe maini si se continua framantarea,apoi se mai adauga un sfert de cana de ulei si se framanta continuu pana se curata de pe vas.Aluatul trebuie sa creasca in maini si sa-l framantam cca40 min.

Acoperim vasul si-l asezam la cald.Impartim aluatul cate 2 cozonaci dintr-un kg faina.

Umplutura:nuca macinata,cacao,zahar,esenta de rom, si zahar vanilat ,stafide si rahat de toate culorile taiate cubulete.Cantitatile le elegem singuri in functie de cat de umplut vrem sa fie cozonacul.

Aluatul se intinde cu ulei ,punem cu mana umplutura(uscata),indoim in interior marginile si rulam.Punem cozonacul in tava unsa cu margarina si mai lasam la crescut inca 20 min.Ungem bine cu oua batute,presaram mac si dam la cuptorul bine incins.

Dam focul la mic si nu deschidem 15 min,apoi dam focul la mare si dupa inca 15 min rotim tava.

Dupa ce s-au copt bine(rumeniti),ii lasam sa se racoreasca si-i ungem cu un sirop din apa zahar si vanilie fierte cca 5 min.

Pentru a impleti cozonacii,facem doua bile dintr-o portie(4 bile dintr-un kg de faina)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor