autor:

Ana Gheorghiu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cozonac special cu banane si ciocolata in masina de facut paine

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2010

Ingrediente
4 oua, 480 grame faina alba 3 nule, 300 ml lapte (daca are si caimac, cu atat mai bine), 5 linguri mari de zahar, o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate, puse in rom, o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina), 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita scortisoara, jumatate pachet de unt, 30 grame drojdie, 2 banane (optional), 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Dificultate: Medie Timp: 3h 25 min

16 voturi

Mod de preparare

Se adauga in masina ingredientele, mai intai cele lichide (oua, lapte, unt), apoi faina, drojdia, zaharul si zaharul vanilat. La semnalul sonor se adauga fructele si nucile/rahatul. Pana aici, reteta de cozonac este traditionala - si o puteti lasa asa. Iese grozav :)
Daca doriti sa faceti cozonacul special, trebuie sa adaugati cele 2 banane taiate felii dupa ce puneti faina in cuva aparatului. ATENTIE! Daca adaugati bananele, puneti doar 250 ml lapte!
Ciocolata se pune deasupra, in momentul in care ceasul aparatului ajunge la o ora jumatate. Ciocolata se topeste, apoi trebuie sa o intindeti cu o lingurita pe toata suprafata cozonacului. Dupa ce adaugati si intindeti ciocolata, e recomandat sa nu mai deschideti capacul aparatului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac special cu banane si ciocolata in masina de facut paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Inghetata

Prajitura Inghetata

Blat Se feaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao,faina, bicarbonatul stins cu otet si la

90 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Blatul se face astfel: -se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 25 min

16 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 480 grame faina alba 3 nule
  • 300 ml lapte (daca are si caimac
  • cu atat mai bine)
  • 5 linguri mari de zahar
  • o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate
  • puse in rom
  • o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate pachet de unt
  • 30 grame drojdie
  • 2 banane (optional)
  • 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

29 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Negresa