autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonac uşor de făcut

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2009

Ingrediente
1kg de faina, 2 oua intregi, 100g unt, coaja de la 1 lamaie, 200g zahar, 1 esenta de vanilie, un varf de cutit de scortisoara(facultativ), 1 lingurita de sare, 500 ml lapte, 40g de drojdie proaspata(de la brutar, e mai buna decat cubuletul)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

78 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Obs.:
Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, lapte caldut si putina faina(ca la o smantana groasa).
Faina se cerne.
Cuptorul trebuie preincalzit.
Tavile de cozonac se ung cu unsoare.
Din aceasta cantitate ies 3 cozonaci care se pot coace deodata in cuptorul aragazului.Eu pun tavile in tava mai mare de la aragaz sa le pot scoate mai usor.
Aluatul il intind pe masa unsa cu putin ulei. Il cantaresc si il impart in 3 parti egale.
Se pun in tava si se mai lasa sa creasca vreo 15 minute. apoi se ung cu ou batut.
Umplutura:
1. Nuca rasa amestecata cu 1-2 linguri de cacao si albusuri batute spuma, cu zahar. Tot asa, o imparti in 3 parti egale.
2. Pun 1-2 linguri de cacao pe foaia intinsa, presar apoi 2-3 linguri de zahar peste cacao si un pumn de stafide.
3. Stafide amestecate direct in aluat, dupa ce este dospit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac uşor de făcut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider). A

17 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA

FUNDITE CU BRANZA

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata

5 voturi    10 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florina ciubotariu , 15 februarie 2017

    Arată senzational

  • Fara foto

    Amelia , 26 aprilie 2016

    Cata nuca trebuie ?

  • Fara foto

    Rodica Boran , 11 iunie 2015

    In reteta nu scrie gramajul de la nuca ....??????, deasemeni pentru umplutura consider prea putin gramajul la zahar .

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 27 februarie 2015

      Am gustat cozonac facut de tine. Nota 10!

    • Fara foto

      Nicoleta Constantinescu , 29 mai 2014

      a iesit foarte bun ,dar cred ca trebuia un pic mai mult zahar..

    • Fara foto

      Byank Dache , 18 aprilie 2014

      Super reteta abia aștept sa vad daca o sa imi iasă e pt prima data.....jiji

    • Fara foto

      Sarban Oana , 17 aprilie 2014

      abia astept sa-i fac

    • Fara foto

      Stefana Nedelcu , 10 aprilie 2014

      arata foarte bine !o sa-i fac si eu

    • Fara foto

      Iasmina Sefa , 08 martie 2014

      I SUPER SI BUN COZONACU

    • Fara foto

      Rebeca Crivineanu , 31 decembrie 2013

      super!

    • Fara foto

      Adelina Damian-Fekete , 21 decembrie 2013

      Spor la cozonăcit! Sarbatori fericite!

    • Fara foto

      Dragoi Tania , 20 decembrie 2013

      marfa de cozonacii

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      E bun,doar ca as pune mai multe oua...in rest... arata grozav!

    • Fara foto

      sanda rus (Maestru bucatar) , 04 noiembrie 2009

      L-am facut e foarte bun si usor de facut, merita sa-l incercati

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata bine. La reteta mea de cozonac (la 1 kilogram de faina; imi ies doi) folosesc pentru umplutura 250 g de nuca. Stafidele le incorporez in aluat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Arata foarte bine, insa, nu precizati cata nuca trebuie la umplutura. Apoi, o alta nedumerire: un cozonac se umple cu nuca, unul cu stafide si celalalt are stfidele incorporate in aluat, sau sunt idei pt umplutura.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

78 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 2 oua intregi
  • 100g unt
  • coaja de la 1 lamaie
  • 200g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • un varf de cutit de scortisoara(facultativ)
  • 1 lingurita de sare
  • 500 ml lapte
  • 40g de drojdie proaspata(de la brutar
  • e mai buna decat cubuletul)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele.

7 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive

Florina ciubotariu

Arată senzational

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Scones cu capșuni (fara gluten)