Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.
Obs.:
Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, lapte caldut si putina faina(ca la o smantana groasa).
Faina se cerne.
Cuptorul trebuie preincalzit.
Tavile de cozonac se ung cu unsoare.
Din aceasta cantitate ies 3 cozonaci care se pot coace deodata in cuptorul aragazului.Eu pun tavile in tava mai mare de la aragaz sa le pot scoate mai usor.
Aluatul il intind pe masa unsa cu putin ulei. Il cantaresc si il impart in 3 parti egale.
Se pun in tava si se mai lasa sa creasca vreo 15 minute. apoi se ung cu ou batut.
Umplutura:
1. Nuca rasa amestecata cu 1-2 linguri de cacao si albusuri batute spuma, cu zahar. Tot asa, o imparti in 3 parti egale.
2. Pun 1-2 linguri de cacao pe foaia intinsa, presar apoi 2-3 linguri de zahar peste cacao si un pumn de stafide.
3. Stafide amestecate direct in aluat, dupa ce este dospit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii