Timpul mentionat este cu intreg programul masinii, cu dospitul si cu coptul impreuna...
Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .
Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.
Intr-e timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem feliute.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul si il punem pe o fata de masa presarata cu faina. Facem 2 cocuti pe care ii acoperim si ii lasam sa mai dospeasca , la cald, vreo 15 minute.
Intindem apoi cu sucitorul, fiecare cocut ca sa formam doua dreptunghiuri pe care presaram bucati de rahat si stafide sau orice fel de umplutura doriti.
Rulam cozonaceii , ii punem in forma de copt si acoperiti ii mai lasam sa dospeasca 15-20 minute.
Pornim aragazul sa se incalzeasca, dupa 10 minute ungem cozonaceii cu un ou batut si ii dam la cuptor la 180 grade cam 45-50 minute pina se coc si fac o crusta maro, deasupra.
Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem taia feliute..
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii