autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonacel la masina de paine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
250 ml lapte caldut( fiert), 2 lingurite sare(rase), 3 oua(+1 pentru uns), 50 ml ulei, coaja rasa de la o lamaie, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 750 g zaina, un plic drojdie uscata, 100 g stafide, 250 g rahat, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Timpul mentionat este cu intreg programul masinii, cu dospitul si cu coptul impreuna...
Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .
Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.
Intr-e timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem feliute.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul si il punem pe o fata de masa presarata cu faina. Facem 2 cocuti pe care ii acoperim si ii lasam sa mai dospeasca , la cald, vreo 15 minute.
Intindem apoi cu sucitorul, fiecare cocut ca sa formam doua dreptunghiuri pe care presaram bucati de rahat si stafide sau orice fel de umplutura doriti.
Rulam cozonaceii , ii punem in forma de copt si acoperiti ii mai lasam sa dospeasca 15-20 minute.
Pornim aragazul sa se incalzeasca, dupa 10 minute ungem cozonaceii cu un ou batut si ii dam la cuptor la 180 grade cam 45-50 minute pina se coc si fac o crusta maro, deasupra.
Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem taia feliute..
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel la masina de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocobons

Ciocobons

Blatul se faramiteaza si se adauga atat sirop (preparat din plicul de cappuccino, zahar si apa)

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    pai reteta o cautam de mult .multumesc . Arata asa de bine !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

    Foarte aromat si pufos cozonacul tau!

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut( fiert)
  • 2 lingurite sare(rase)
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 g zaina
  • un plic drojdie uscata
  • 100 g stafide
  • 250 g rahat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

pai reteta o cautam de mult .multumesc . Arata asa de bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Crema de ciocolata pentru tarta