autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Cozonacel la masina de paine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
250 ml lapte caldut( fiert), 2 lingurite sare(rase), 3 oua(+1 pentru uns), 50 ml ulei, coaja rasa de la o lamaie, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 750 g zaina, un plic drojdie uscata, 100 g stafide, 250 g rahat, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Timpul mentionat este cu intreg programul masinii, cu dospitul si cu coptul impreuna...
Se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata, mai putin ultimele 3.Peste drojdie mai presaram o lingurita cu zahar .
Programam MP pe programul de framantat si dospit( Dough)si o lasam sa-si faca programul.
Intr-e timp stafidele le imnuiem in rom si rahatul il taiem feliute.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul si il punem pe o fata de masa presarata cu faina. Facem 2 cocuti pe care ii acoperim si ii lasam sa mai dospeasca , la cald, vreo 15 minute.
Intindem apoi cu sucitorul, fiecare cocut ca sa formam doua dreptunghiuri pe care presaram bucati de rahat si stafide sau orice fel de umplutura doriti.
Rulam cozonaceii , ii punem in forma de copt si acoperiti ii mai lasam sa dospeasca 15-20 minute.
Pornim aragazul sa se incalzeasca, dupa 10 minute ungem cozonaceii cu un ou batut si ii dam la cuptor la 180 grade cam 45-50 minute pina se coc si fac o crusta maro, deasupra.
Ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem taia feliute..
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacel la masina de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se taie rahatul

10 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de piersici

Clatite cu dulceata de piersici

Se prepara blatul, se lasa cca 25-30 minute sa se linisteasca si se coc foile de clatite. Pe o

6 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

    pai reteta o cautam de mult .multumesc . Arata asa de bine !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

    Foarte aromat si pufos cozonacul tau!

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut( fiert)
  • 2 lingurite sare(rase)
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 g zaina
  • un plic drojdie uscata
  • 100 g stafide
  • 250 g rahat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

pai reteta o cautam de mult .multumesc . Arata asa de bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Jeleu de portocale