autor:

olteanu claudia

» » Aluaturi si Foietaje

Cozonaci

Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2013

Ingrediente
&bull1 kg faina, &bull2 oua, &bull50 gr drojdie proaspata, &bull200 gr zahar, &bull350 ml lapte, &bull100 gr unt, &bull100 gr untura, &bull1 lingurita de sare, &bullcoaja de portocala si lamaie, &bullrom si vanilie, , Pt. umplutura:, &bullnuca vreo 350 gr, &bullzahar vreo 150 -200 gr, &bull2 linguri cacao, &bull1 lingurtita scortisoara, &bullesenta de rom, &bulllapte 70 gr, &bullunt 70 gr, &bullRahat colorat

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Am pus faina intr-un lighean.



Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit.



Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam.



Dupa ce a dospit maiaua, se pun sarea, ouale,si incepem sa framantam turnand laptele, esentele de rom si vanilie, apoi continuam cu grasimea topita (untul si untura) cate putin.



Punem la la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul - la mine a crescut in cca 1 ora.



Ne apucam sa facem crema de nuci : inclazim laptele cu untul; punem zaharul, cacaua si scortisoara peste nucile prajite si pisate - eu le-am lasat mai maricele - si amestecam cu laptele pana obtinem o crema; punem eseta de rom dupa gust.



Impartim aluatul in 4 si intindem cate o bucata pe masa unsa cu ulei.



Punem crema de nuci si rahat si rulam. Luam cate 2 suluri si le rasucim.



Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou batut amestecat cu o lingura de lapte si se lasa la crescut inca vreo jumate de ora, apoi se mai da odata cu ou si se presara cu zahar tos amestecat cu scortisoara.



Dam la cuptor cca 1 ora - pana se rumeneste frumos deasupra - se poate face si testul cu paiul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Cozonaci cu bezea, cacao si nuca

Am pregatit doi cozonaci cu bezea, cacao, nuca, coaja de lamaie si de portocala, stafide si rahat. Mod

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Pasti
Cozonaci Pascali

Cozonaci Pascali

Preparare: Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul,

1 vot    1 comentariu
3h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magda Budeanu , 11 decembrie 2013

    CE BUNNNN E ,, MA GINDESC EUUUU,,,!!!!!

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • &bull1 kg faina
  • &bull2 oua
  • &bull50 gr drojdie proaspata
  • &bull200 gr zahar
  • &bull350 ml lapte
  • &bull100 gr unt
  • &bull100 gr untura
  • &bull1 lingurita de sare
  • &bullcoaja de portocala si lamaie
  • &bullrom si vanilie
  • Pt. umplutura:
  • &bullnuca vreo 350 gr
  • &bullzahar vreo 150 -200 gr
  • &bull2 linguri cacao
  • &bull1 lingurtita scortisoara
  • &bullesenta de rom
  • &bulllapte 70 gr
  • &bullunt 70 gr
  • &bullRahat colorat

Raporteaza reteta

Retete
de olteanu claudia
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. Se da coca la

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort Zumzarel

Tort Zumzarel

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu dovleac