Am pus faina intr-un lighean.
Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit.
Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam.
Dupa ce a dospit maiaua, se pun sarea, ouale,si incepem sa framantam turnand laptele, esentele de rom si vanilie, apoi continuam cu grasimea topita (untul si untura) cate putin.
Punem la la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul - la mine a crescut in cca 1 ora.
Ne apucam sa facem crema de nuci : inclazim laptele cu untul; punem zaharul, cacaua si scortisoara peste nucile prajite si pisate - eu le-am lasat mai maricele - si amestecam cu laptele pana obtinem o crema; punem eseta de rom dupa gust.
Impartim aluatul in 4 si intindem cate o bucata pe masa unsa cu ulei.
Punem crema de nuci si rahat si rulam. Luam cate 2 suluri si le rasucim.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou batut amestecat cu o lingura de lapte si se lasa la crescut inca vreo jumate de ora, apoi se mai da odata cu ou si se presara cu zahar tos amestecat cu scortisoara.
Dam la cuptor cca 1 ora - pana se rumeneste frumos deasupra - se poate face si testul cu paiul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii